Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi kontinentalne Hrvatske

Hrana je puno više od potrebe i navike, ona je umjetnost, ritual i uživanje u skladu. Odlazak u restoran predstavlja odmak od svakodnevice i nesmetano opuštanje u ukusnim gastronomskim kreacijama, a ako se u toj priči nađe i nesvakidašnja lokacija, govorimo o pravom odmoru za dušu i tijelo.

Upravo takva priča očekuje one koji se zapute na pitoreskni brijeg u Železnoj gori, samo sat vremena udaljenoj od Zagreba  i sjednu na prostranu terasu restorana Terbotz. Ovaj restoran, izgrađen na temeljima 200 godina stare kurije Terbotz, čiji se dio i danas nalazi na imanju kao zaštićeni spomenik kulture, već godinama privlači brojne ljubitelje autohtonih recepata.

Tajna njegovog uspjeha leži i u  samoj prirodi – od lokacije s koje se pruža prekrasan pogled na zelene vinograde do šarenih tanjura čiji sastojci stižu iz obližnjeg vrta, šume i lokalnih dobavljača.

Kuhinja u Terbotzu je prirodna i promišljena, a istovremeno i jako uzbudljiva. Temelji se na staroj knjizi s receptima koje je chefica Silvija Horak obogatila suvremenim tehnikama i pristupom. Njezine ideje i cijeli proces stvaranja uvijek započinju sa sezonskim namirnicama koje su glavne zvijezde i novog, ljetnog menija.