Uspješno održan 6. Vinart Grand Tasting

Foto: Rene Karaman

Šesto izdanje Vinart Grand Tastinga održano je 3. i 4. lipnja, u pomaknutom terminu i na novoj lokaciji na otvorenom. Sjeverni plato Muzeja Suvremene Umjetnosti na dva je dana postao dom najboljim vinarijama iz Hrvatske i regije, a ponovni susret s poslovnim partnerima, prijateljima i ljubiteljima vina bio je emotivan i radostan.

Prošlogodišnji Vinart Grand Tasting održao se tijekom prvog vikenda u ožujku samo dva dana prije uvođenja prvih restrikcija zbog Covid-19 pandemije i tako postao zadnji vinski sajam u cijeloj Europi. Stoga veseli činjenica da je upravo ovogodišnji Vinart Grand Tasting, gdje su vinari prvi put nakon više od godine dana na jednome mjestu mogli pokazati vina iz posljednje berbe, redizajnirane linije te novitete na kojima su radili kroz proteklu godinu, obilježio ponovno otvaranje nakon toliko čekanog popuštanja restrikcija.

Organizator, tvrtka Vinart, zahvaljuje dugogodišnjim partnerima koji su omogućili održavanje sajma i u ovoj godini, unatoč neizvjesnim uvjetima koji su trajali do zadnjeg trenutka, a radi se o izvorskoj vodi Romerquelle, Argeta ekskluzivnim premium namazima, President i Sirela sirevima, Pik&Go mesnim grickalicama te brendovima vrhunskih žestokih alkoholnih pića okupljenih pod krovnim imenom Fine Drinks Club powered by Roto Svijet Pića.

Organizatori također odmah počinju raditi na pripremi sljedećeg Vinart Grand Tastinga koji će se održati u standardnom terminu, prvi vikend u ožujku 2022. godine, u vrijeme kada su netom gotova vina iz prethodne berbe, a ugostitelji se pripremaju za sezonu i kreiraju nove vinske liste.