Otkrijte osvježavajuće koktele od kave koje ovog ljeta morate kušati!

Kako rastu temperature, tako rastu i potrebe za druženjem uz omiljeni mirisni, crni napitak. Uz vruće dane više ćemo uživati u lednoj kavi, a da bi bilo zanimljivije, espresso ili latte macchiato otkrijte u posve novom ruhu, u signature koktelima od kave koje je za vas, u sklopu Baš Naš festivala, osmislio i pripremio poznati barmen Filip Lipnik, uz kreativne i profesionalne Barcaffè  espresso bariste Matiju Matijaškog, Tonija Matasa i Marka Podbrežničkog.

Majstorski pripremljene jedinstvene koktele od kave te savršeni espresso u šalici, na trenutno najpopularnijoj lokaciji u gradu s najljepšim pogledom imali su prilike probati naši brojni poznati: Marko Petrić, Mario Valentić, Uršula Tolj, Ana Vilenica, Petra Kraljev, Adrian Pezdirc, Ana Maria Ricov, Morana Krklec i brojni drugi.

Najpopularnije piće na svijetu idealno je u kombinaciji koja donosi uživanje u magičnom okusu i aromama kave te koktela koji se pripremaju na bazi čistog Barcaffè espressa, dobitnikom zlatne medalje za kvalitetu. Ekspertiza barmena i barista omogućuje vam da se u svakoj prilici možete prepustiti užitku ispijanja kave uz jedinstveni doživljaj arome i kvalitete zrna koju već 50 godina nudi upravo Barcaffè. Jedan je od nagrađivanijih brendova kave koji pruža savršen spoj fantastične arome, teksture i okusa koji mami osmijeh. Uzbudljiva aroma espressa s posebnim dodacima usavršena je prema recepturi za nezaboravne koktele s potpisom vrhunskog majstora Filipa Lipnika.

Filip Lipnik, barist

Kakvu kavu najviše vole piti? Zašto je ponekad tako teško postići idealan spoj okusa, arome i gustoće? Koliko je ritual ispijanje kave bitan? Za odgovorima na ta pitanja tragali su poznati gosti koji su se pridružili master classu s poznatim koktel majstorom i baristima te se na kraju i sami okušati u umijeću izrade koktela od kave. Tako su neki zaslužili i diplomu te na jedan dan postali profesionalni baristi, a zabavna atmosfera na platou Gradec potrajala je i duže od uobičajenog vremena za ispijanje kave.

Savršene napitke od kave i koktele u nadolazećoj ljetnoj sezoni mogu probati svi posjetitelji Baš Naš festivala i to do 25. lipnja. U suradnji s Filipom Lipnikom kreirana je karta koktela koja će sigurno svakog posjetitelja privući u Barcaffè  kafić s najljepšim pogledom na grad. Još kad tome dodamo dobru glazbu, ukusne streetfood zalogaje i Instagramične foto zone – ljeto u gradu ne može biti bolje!