Pametan sustav upravljanja jelovnicima pomaže u stvaranju visokih profita

Ovi sustavi omogućuju ugostiteljima da razviju ili restrukturiraju svoje recepte, daju podatke o hranjivim vrijednostima i alergenima koji se odnose na sastojke hrane, pomažu kod dinamičkog određivanja cijena jelovnika…

Kao vlasnik restorana, znate da je jelovnik srce i duša restorana. To je jedna od dodirnih točaka putem koje gosti komuniciraju s vašim restoranom i na temelju svoje percepcije odlučuju žele li ili ne žele ondje objedovati. Iako izgled i dojam jelovnika mogu privući goste, on je puno više od toga.

Pametno osmišljen restoranski jelovnik može rezultirati visokom zaradom jer može utjecati na izbor gostiju i dovesti ih u iskušenje da naruče više. Ovdje na scenu stupa postojan sustav upravljanja jelovnicima restorana.

Nije ni čudo da sustav upravljanja jelovnicima brzo postaje fenomen u prehrambenoj industriji diljem svijeta. Ovi sustavi omogućuju ugostiteljima da razviju ili restrukturiraju svoje recepte, daju podatke o hranjivim vrijednostima i alergenima koji se odnose na sastojke hrane, pomažu kod dinamičkog određivanja cijena jelovnika, itd.

Međutim, možete iskoristiti sve ove prednosti samo ako možete odabrati pravi softver, što je vrlo izazovan zadatak.

Sustav za upravljanje jelovnicima restorana jedna je od mnogih značajki dostupnih s POS sustavom restorana koji pomaže u stvaranju i upravljanju jelovnikom restorana. Inherentna prednost ovog sustava jest da je integriran s modulom za naplatu kao i s modulom za upravljanje zalihama. Provest ćemo vas kroz neke druge bitne značajke na koje biste trebali obratiti pozornost u sustavu upravljanja jelovnicima restorana.

 

 

 

 

1. UPRAVLJANJE RECEPTIMA

Morate osigurati da vam sustav upravljanja jelovnicima restorana pruža mogućnost upravljanja receptima. To može biti korisna značajka koja će vam omogućiti da standardizirate sve svoje recepte na više prodajnih mjesta. Ovi recepti uključuju sve sastojke koji ulaze u pripremu i prezentaciju jelovnika. Osim toga, govori vam koliko pojedinog sastojka treba koristiti i na kojoj temperaturi trebate kuhati jela. Ključno je imati standardni recept u svom restoranu jer vam pomaže održati dosljednost okusa i kvalitete tijekom vremena i na više prodajnih mjesta. Također pomaže u kontroli operativnih troškova smanjenjem nepotrebnog bacanja hrane jer jasno definira količinu svakog sastojka koji se koristi tijekom pripreme hrane.

2. SUSTAV TEMELJEN NA OBLAKU (CLOUD-BASED)

Suprotno tradicionalnim bojaznima, današnji sustavi temeljeni na oblaku vrlo su sigurni i relativno sigurniji od softvera instaliranog na našim stolnim računalima. Razlog je taj što pružatelji usluga u oblaku zapošljavaju neke od najboljih svjetskih stručnjaka za sigurnost, metode šifriranja i vrhunske tehnologije kako bi osigurali da podaci ostanu sigurni, zaštićeni i lako dostupni u svakom trenutku. Osoblje će uživati u neograničenom pristupu sustavu s gotovo bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme i na bilo kojem uređaju. Na taj način zaposlenici mogu imati pristup istim informacijama, bez obzira gdje se nalaze.

3. SREDIŠNJE UPRAVLJANJE IZBORNIKOM

Ako imate više prodajnih mjesta, ažuriranje jelovnika na svakom restoranu može postati izuzetno zamorno i neučinkovito. Sustav upravljanja jelovnicima restorana brine o ovom problemu jer osigurava da se sve što dodate ili uklonite s jelovnika automatski bilježi u svim prodajnim mjestima. Drugim riječima, možete održavati detaljan jelovnik u središnjem čvorištu, a on će se automatski prikazati u svim vašim prodajnim mjestima u stvarnom vremenu, štedeći vam puno vremena i eliminirajući rizik od unošenja pogrešaka.

4. SPOSOBNOST STVARANJA KATEGORIJA

Kao ugostitelj, morate znati da bi gostima bilo izuzetno teško kretati se kroz jelovnik koji nema odgovarajuću kategorizaciju. Dakle, hranu na jelovniku morate kategorizirati u različite oznake kao što su predjela, glavna jela, mesna jela, vegetarijanska jela, pića, itd. To korisnicima čini život jednostavnijim jer se mogu kretati kroz jelovnik i brzo prepoznati što žele. Potražite sustav za upravljanje jelovnicima restorana koji vam omogućuje jednostavno stvaranje svih ovih kategorija i omogućuje vam njihovo učinkovito uređivanje po potrebi.

5. PRIKAZ PAMETNOG IZBORNIKA

Sustav za upravljanje jelovnicima restorana koji ističe popularne artikle, osim prikaza kompletnih stavki jelovnika na POS-u, može pomoći u povećanju prodaje. Dobro koristi u slučaju naručivanja putem tableta, gdje korisnici sami naručuju putem tableta. Značajka pametnog prikaza izbornika može se fokusirati na najprodavanije i visokoprofitabilne artikle, potičući kupce da naruče više. Osim toga, također može pomoći kupcima da donesu odluku o kupnji ovisno o sadržaju kalorija, alergenima i cijeni namirnica.

6. VIŠEJEZIČNA PODRŠKA

Gosti različitog jezičnog podrijetla mogu posjetiti vaš restoran, a kada to učine, bit će oduševljeni čitanjem jelovnika na svom jeziku. Višejezična značajka omogućuje korisnicima promjenu jelovnika na željeni jezik, poput španjolskog, tajlandskog, arapskog itd. Osim toga, to može biti i vrijedna značajka za osoblje jer će im biti ugodnije komunicirati na željenom jeziku.

7. MOGUĆNOST INTEGRACIJE S POS-om

Sustav za upravljanje jelovnicima restorana integriran s pouzdanim POS sustavom može iskoristiti pametnu analitiku za pružanje detaljnih izvješća i uvida u poslovanje vašeg restorana. Može pokazati koje se stavke jelovnika najviše prodaju, a koje ne uspijevaju privući interes kupaca. Nadalje, ako je spojen s pametnim modulom za upravljanje povratnim informacijama kupaca, može pružiti povratne informacije od kupaca o određenom jelu ili piću s jelovnika.

Sposobnost integracije s POS sustavom bitna je značajka koju biste trebali tražiti u sustavu upravljanja jelovnicima u svom restoranu. Zaključno istaknimo da je neophodno redovito analizirati i ažurirati jelovnik kako bi se zadovoljili promjenjivi zahtjevi gostiju. Pametan sustav upravljanja jelovnicima restorana pomaže u stvaranju visokih profita vodeći računa o preferencijama gostiju dok učinkovito upravlja svim aktivnostima restorana. Samo imajte na umu gore navedene točke dok birate sustav upravljanja jelovnikom za svoj restoran i bit ćete spremni za nadolazeću sezonu.