Park Food Fest: Novi gastronomski festival u Novigradu

656

Sjeverozapadna Istra ovog će svibnja postati bogatija za još jedan festival. Naime, 4. svibnja u Parku Novigradske biskupije održat će se Park Food Fest – festival koji spaja popularni street food sa showcookingom chefova iz restorana s Michelinovom preporukom.

U bogatoj eno-gastronomskoj ponudi kao glavna zvijezda festivala istaknut će se divlja šparoga, koja će se pripremati na tradicionalan način, ali i u kombinaciji s morskim delicijama. Tako će posjetitelji u ponudi pronaći fritaje, rižota, salate, brodete, a posebnu pozornost zasigurno će privući i najbolji burgeri u Hrvatskoj prema recepturi chefa Ivana Zidara. Naime, ovaj poznati pulski chef krije se iza popularnog brenda burgera Mason, a dobitnik je nagrade za najbolji burger na Zagreb Burger Festivalu 2018. godine. U jednom danu sudionici će na raspolaganju imati maštovita jela od sezonskih namirnica koja se jedu s nogu, a njihova priprema i serviranje biti će na razini vrhunskih restorana.

„Ponosni smo što našim sugrađanima i gostima možemo ponuditi novi festival koji prati suvremene gastronomske trendove. Svi posjetitelji imat će prilike uživati u zaista impresivnim jelima, vrhunskom piću i dobrom ambijentu. Street food koncept istaknuo se kao jedan od najuzbudljivijih trendova u industriji hrane, a njegovo uparivanje s vrhunskim chefovima ponudit će jedinstveno iskustvo za posjetitelje Parka Novigradske biskupije. Vjerujemo kako će prvo izdanje privući veliki broj posjetitelja, a želja nam je u budućnosti rasti te organizirati ovakva događanja i na širem području klastera sjeverozapadne Istre “, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Osim vrhunske hrane, program u parku koji će započeti u 13 sati, bit će popraćen glazbenim programom kao i prodajnom izložbom lokalnih proizvoda te izvornog istarskog suvenira. Novigrad će tako postati centar za sve ljubitelje street fooda koji je posljednjih godina na velika vrata ušao na hrvatsku kulinarsku scenu te postao jedan od omiljenih načina uživanja u hrani, pogotovo mlađih generacija.

Više informacija o Park Food Festu pronađite na web stranici Colours of Istria.