Pastor predstavlja novu liniju proizvoda – professional line

Protupožarni aparat koji ne samo da garantira vašu sigurnost, već naglašava i ekološku održivost

Pastor, tvrtka koja je ako pričamo o protupožarnoj zaštiti, već gotovo čitavo stoljeće sinonim za pouzdanost i inovativnost, s ponosom predstavlja najnoviji rezultat svog dugotrajnog rada i predanosti. Nakon mnogo uloženog  truda i vremena tijekom proteklih godina, uspješno su razvili, testirali i certificirali jedan od najmoćnijih i najučinkovitijih Fluorine Free (FF) aparata na tržištu protupožarne zaštite.

Naime, perfluoroalkilne i polifluoroalkilne tvari (PFAS) velika su skupina tisuća sintetičkih kemikalija čije su primjena u društvu i pojavnost u prirodi jako raširene. Sve kemikalije iz te skupine sadržavaju veze ugljika i fluora, jednu od najsnažnijih kemijskih veza u organskoj kemiji, koja im omogućava da budu otporne na razgradnju pri uporabi i u okolišu. Većina kemikalija iz skupine PFAS lako se prenosi okolišem i prelazi velike udaljenosti u odnosu na izvor ispuštanja. Onečišćenja PFAS-ima često se pronalaze u podzemnim vodama, površinskim vodama i tlu, a čišćenje kontaminiranih područja tehnički je zahtjevno i skupo. Ako se ispuštanje PFAS-a nastavi, te kemikalije i dalje će se akumulirati u okolišu, pitkoj vodi i hrani.  Mnoge tvari iz PFAS obitelji štetne su za zdravlje (kancerogene, genetski štetne, neplodnost, karijes u djetinjstvu, itd.), i nalaze se u mnogim svakodnevnih proizvodima kao što su: šamponi, šminka, boje, deterdženti, vodootporna odjeća, ali PFAS tvari možemo naći i u protupožarnoj industriji, u pjenilima za gašenje požara.

U Zapadnoj Europi krenula je velika tranzicija i prelazak na takozvana Fluorine Free (FF) pjenila uslijed uredbe EU koja stupa na snagu od 2025. godine. Nova linija Pastorovih proizvoda, nazvana Professional Line, predstavlja vrhunski vatrogasni aparat koji postavlja nove standarde na tržištu. Ovaj aparat ne samo da garantira vašu sigurnost, već i naglašava ekološku održivost.

S Pastorovim Professional Line aparatima, možete spavati mirno, znajući da je tu kad vam zatreba, pružajući vam potpunu zaštitu od požara, a sada i znajući da uporabom njihovog aparata čuvate i prirodu i zdravlje ljudi.

Pastor Professional line proizvodi dolaze punjeni prahom ili Fluorine-Free pjenilom bez Fluora u izvedbama 6 kg/L i 9 kg/L, a učinkovito gase klase požara A (krute tvari), B (tekućine i topive tvari) i C (zapaljivi plinovi) bez štetnog utjecaja na okoliš.

Od 1930. godine kada je gosp. Srećko Pastor otvorio prvu radionicu za popravak i servis vatrogasnih aparata u Zagrebu, hrvatska tvrtka Pastor TVA izrasla je u jednog od predvodnika u proizvodnji aparata za gašenje požara i protupožarne opreme.

Kvalitetom zadobiveno povjerenje klijenata najzornije se očituje u činjenici da se više od 70% Pastorovih proizvoda izveze na najjača tržišta diljem Europe, poput Njemačke, Belgije, Austrije, Luksemburga, Nizozemske, Lihtenštajna, Francuske, Slovenije i brojnih drugih.

Professional line aparate možete pronaći na Pastorovom webshopu – https://pastor.hr/proizvodi/