Pipi privukao veliku pozornost na poznatom HoReCa sajmu Intergastra

Naš najpoznatiji brend gaziranih bezalkoholnih pića bio je jako zapažen na poznatom međunarodnom sajmu za ugostiteljski i hotelski sektor

Od 3. do 7. veljače u Stuttgartu se odvijao jedan od najvećih i najpoznatijih sajmova za HoReCa sektor – Intergastra.

Intergastra bijenalni je događaj koji okuplja preko 1500 izlagača proizvoda i usluga iz područja hrane i pića, kuhinjskih sustava, oprema za hotele i restorane, digitalnih, ambijentalnih i drugih rješenja, na površini od preko 120.000 metara kvadratnih. Ovaj visokoprofilni sajam tradicionalno posjećuje preko 100.000 posjetitelja iz više od 70 zemalja koji ovdje dolaze saznati o najnovijim i najboljim proizvodima, trendovima i idejama koji definiraju budućnost sektora.

Na sajmu je sudjelovao i najpoznatiji hrvatski i regionalni brend gaziranih pića Pipi. Nakon što je prošle godine Pipi izašao na austrijsko i njemačko tržište, sudjelovanje na Intergastri poslužilo je za dodatno pozicioniranje pred ključnim dionicima, distributerima, retail i veleprodajnim lancima.

„Iza nas je zaista uspješno predstavljanje na jednom jako zahtjevnom tržištu. Pipi se odlučio za sudjelovanje s namjerom povezivanja s B2B kupcima na tržištu velikog potencijala kao što je njemačko. S obzirom na velik broj veleprodaja, vlasnika lanaca, retailera s kojima je razmijenjen kontakt te odrađeno inicijalno upoznavanje, sajam ocjenjujemo kao pun pogodak“, istaknuo je Igor Šimunić, direkor marketinga Pipi.

„Drugi cilj je bio predstaviti se i krajnjim njemačkim potrošačima koji su na Pipi reagirali s oduševljenjem. S obzirom na to da su Nijemci najzastupljeniji turisti u Hrvatskoj te su već upoznati s našim brendom, velik dio njih nam je euforično prepričavao svoje uspomene s ljetovanja i dojmove Hrvatske. Bili smo i Pipi i hrvatski ambasadori, a reakcije posjetitelja govore da i jedno i drugo doživljavaju s najpozitivnijim emocijama“, dodao je Šimunić.

Osim njemačkih posjetitelja, na Intergastri sudjeluju posjetitelji iz desetaka drugih zemalja svijeta.

„Dio njih već je znao za Pipi, a dio je bio privučen našim izložbenim prostorom. U društvu najvećih svjetskih brendova poput Red Bulla, najjačih pivara iz Bavarske i Baden Württemberga, proizvođača alkoholnih pića za koktele te ostalih ponuđača pića, Pipi štand istaknuo se dizajnom, ali i svojom vibrom dalmatinske bezbrižnosti, opuštenosti i osjećajem ljetnog uživanja u Hrvatskoj.“

Pipi je prije dvije godine snažno krenuo na inozemna tržišta, otvorivši vrata američkog, australskog, singapurskog i kineskog tržišta te se pozicioniravši na police austrijskih i njemačkih trgovina.

„Ispred Pipi je lijepa perspektiva na stranim tržištima. Interes i kontakti postoje, kvalitetu i kapacitete imamo te ćemo se u narednom periodu dodatno posvetiti otvaranju novih tržišta. Pipi ima takvu snagu brenda i tradiciju da može naći svoj prostor i na najkonkurentnijim tržištima“, poručio je Luka Diel-Zadro, predsjednik uprave Pipi.

Dijeli