Počinje Split Spring, najomiljeniji dalmatinski gourmet festival

Foto: Damira Kalajdžić

Nakon kiše dolazi sunce, odnosno s par dana odgode konačno započinje Split Spring by Staropramen, najomiljenije dalmatinsko festivalsko druženje na otvorenom. S prvim danima Split Springa dolazi nam konačno i ljepše vrijeme i možemo reći da “ljetno vrijeme” kreće. 

Od 15. do 25. svibnja, na novoj atraktivnoj lokaciji, Hrvojeve ulice u Splitu, na samo par koraka od Peristila, samom kraju Rive, uzduž prekrasnih zidina Dioklecijanove palače održati će peto izdanje ove sad već tradicionalne gourmet manifestacije koju obožavaju kako brojni Splićani, tako i brojni turisti koji se nađu u gradu. 

Neki od ponajboljih splitskih ugostitelja tako će se tijekom 11 dana okupiti i prezentirati svoju street food ponudu osmišljenu za ovaj projekt. 

Artičok nam donosi janjetinu s bižima, fish dog, pečeni artičok i cannole s kremom od limuna, Uje Oil bar profiterole s tunom i lososom, raguom od vepra i noisetteom od krumpira te kremu od vanilije s jagodama, Mazzgoon je tu sa svojim omiljenim Tony’s smash burgerom, philly cheese sandwichom, losos tostom i tiramisuom od jagoda, Maka Maka s tuna belly sandwichem, Poke Hawai, Panko kozicama i tuna tacosom. Tu je i prošlogodišnji pobjednik Masterchefa, chef Ivan Temšić sa svojim novim restoranom eVala 1903 i sporo kuhanom janjetinom u brioche pecivu, junećim obrazima u pecivu, bao bunsima sa srdelama u savuru te cherry blossom mascarponeom koji potpisuje Love is a piece of cake. Pokus street food bar, sestrinski bar Pinku fish&winea donosi svoj specialty burger, tuna belly sandwich te pureći taco, a Corto Maltese cubano i philly cheese sendvič. 

Galerija bar food u ponudi će imati pljukance s janjetinom, sandwich s govedinom i svakodnevno nešto “na žlicu”. Misto osim svojih kultnih burgera, donosi i neke tradicionalne dalmatinske zalogaje poput soparnika, komiške pogače, pršuta i sira te sardina i kozica, Kavala beach bar raditi će male zalogaje koje idu savršeno uz hladni Staropramen – bruschette, fritto misto, riblje i vege kuglice te burger, a za vikend će raditi nešto “u teči”, Biberon donosi kombinaciju svog kultnog sushija i grilla, a gost iz Zagreb – Begs plant based street food sa svojim burgerom, chocho chilli tacosima, cheese quesadillama te shish tortillom zadovoljit će sve ljubitelje „plant based“ prehrane, uz sve navedeno na Split Springu će svi posjetitelji kao i uvijek moći uživati u originalnom poljičkom soparniku – OPG soparnik.eu.

Tu je i bogati glazbeni DJ program koji počinje već u dnevnom ritmu od 12h i samog otvaranja, uz večernje nastupe DJ- poput Yakira, KLFM-a, DJ Lixona, DJ Laaxena, DJ Prsta, Miro UC, ali i saksofonista Borisa Plazibata. 

Kao i svake godine za posjetitelje je organiziran i popratni program poput presimpatičnih Bestiea koji će svaki dan udomljavati preslatke napuštene pse i mace Splitsko-dalmatinske županije, kao i raznorazne promocije i aktivnosti te kutci za fotografiranje.

Radno vrijeme festivala koji je besplatan i otvoren za sve posjetitelje je od podne do 23h, te petkom i subotom do ponoć. Sve dodatne informacije možete pratiti na facebooku i instagramu Split Springa.