Porto Spalato nudi vrhunske riblje specijalitete

Foto: Franko Kelam

Porto Spalato, restoran s tradicionalnom dalmatinskom kuhinjom, nedavno je otvorio svoja vrata u krugu jedinog resorta s 5 zvjezdica na splitskom području – La Meridien Lava u Podstrani te obogatio jaku gastronomsku scenu ove dalmatinske meke

Podstrana, udaljena samo sedam kilometara od centra Splita, posljednjih se godina zbog svog idealnog položaja i pristupačnog ulaza u more sa šljunčanim plažama, razvija kao poželjna turistička destinacija u predgrađu grada Splita.

Razlog više za posjetu Podstrane je i restoran Porto Spalato, prekrasnog ambijenta i još bolje spize. Naime, oni koji su već imalo priliku kušati specijalitete njihove kuhinje sa sigurnošću tvrde da je to mjesto s izvrsnim svježim morskim specijalitetima i ribljom juhom te salatom od hobotnice.

Kao ‘točka i’ na ove sjajne recenzije je dokazani chef kuhinje Željko Ljubas koji je svoj ugled stekao u sarajevskom restoranu Luka Sarajevo. Ljubas je nedavno svoja iskustva, iz potvrđeno najboljeg ribljeg restorana u BiH, prenio i u blizinu Splita gdje brojnim gostima svakodnevno priređuje ‘praznik za nepce’.

Važno je napomenuti da nije riječ o sezonskom restoranu, nego da će Porto Spalato svoja vrata držati otvorena tijekom čitave godine, a svi koji posjete konobu Porto Spalato sa sobom nose najljepše uspomene i nezaboravne okuse s Jadrana