Predstavljamo: Hotel Castellum u Čakovcu

922

Hotel Castellum u Čakovcu prvi je hotel visoke kategorije (4*) koji je usmjeren na pružanje potpune podrške poslovnim klijentima, ali i prema jačanju Međimurja kao destinacije te razvoju turizma cijelog kraja.

Hotel raspolaže s 30 moderno uređenih i opremljenih soba, multifunkcionalnom dvoranom s vlastitom terasom i pogledom na čakovečki Perivoj, hotelskim fitnessom i tri barska koncepta – Watchtower bar u kojem se služi bogati buffet doručak, Wine bar uz selekciju najboljih međimurskih vina te Sky bar na krovu hotela s kojeg se pruža pogled na cijeli grad.

Gostima je na raspolaganju besplatan parking i punionica za električna vozila, a uskoro i e-bike stanica. Hotel je u vlasništvu tvrtke City projekt, a ukupna vrijednost ove investicije je iznosila oko 20 milijuna kuna.

Gosti hotela sigurno neće propustiti priliku posjetiti i restoran Mala Hiža u Mačkovcu, koji se odnedavno nalazi na Michelinovoj listi restorana s preporukom. Gastronomska ponuda restorana koji se nalazi u staroj hrastovoj zgradi još iz 1887. godine temeljno je tradicionalna međimurska. Kuhinja je građansko pučka, ali i istraživačka, inventivna i maksimalno oslonjena na sezonske i namirnice iz bližeg okruženja, provjerenog i kvalitetnog porijekla.

Otvorenje hotela Castellum predstavlja samo jedan dio od najavljenih gotovo milijardu eura investicija koje očekuju hrvatski turizam u 2018. godini, a koje obuhvaćaju obnovu i/ili izgradnju velikog broja novih hotelskih jedinica čiju važnost potvrđuje i Strategija razvoja turizma do 2020. godine. U Strategiji je posebno istaknuto ulaganje u sadržaje hotela, kao što su bazeni, wellness, sportsko-rekreativni, zabavni sadržaji i sl., a sve s ciljem privlačenja većeg broja posjetitelja tijekom cijele godine.