Prodan splitski hotel Bellevue

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Splitski hotel Bellevue danas je na trgovačkom sudu ​prodan za nešto više od 14.1 milijun eura tvrtki Retoi​ iz Splita.

​Stečajni upravitelj ​hotela ​​Bellevue​ Maroje Stjepović od sedam je pristiglih ponuda za kupnju tog kultnog splitskog hotela prihvatio ponudu ​s najvećim iznosom ​koja je, kako je rekao, zadovoljavala uvjete natječaja.​ ​Rekao je da su svi ponuditelji zadovoljili uvjete sudjelovanja, uplatili jamčevine, no ponuda tvrtke Retoi je bila s najvišim iznosom. Rekao je da utvrđene tražbine trenutno iznose osam milijuna eura.

 

Na Trgovački sud je proteklih dana za Bellevue pristiglo sedam ponuda za kupnju,​ s tim da su dvije bile identične i od istog ponuditelja. Cijene su se kretale od nešto više od sedam milijuna eura, pa sve do cijene po kojoj je danas hotel prodan.

Kako se doznaje od odvjetnika Krune Peronje, koji zastupa tvrtku Retoi, ona je u vlasništvu njemačkog milijardera Alexa Birkenstocka. Riječ je o nasljedniku obiteljskog carstva Birkenstock, specijaliziranog za proizvodnju anatomske obuće.

​Bivši radnici, a sada vjerovnici Bellevuea, nakon otvaranja ponuda na Trgovačkom sudu novinarima su rekli kako su zadovoljni​ novim vlasnikom te se nadaju da će dobiti novac koji potražuju od svog nekadašnjeg poslodavca.

​Hotel Bellevue se sukladno rješenju Trgovačkog suda u Splitu ​prodavao po početnoj cijeni od 7.1 milijuna eura.​ Da danas nije prodan, u drugom ​​krugu cijena bi bila 4.7 milijuna eura. Jamčevina je ​iznosila ​dva milijuna eura i ​ponuditelji su je platili na žiro-račun splitskog trgovačkog suda​.

Još prije koji mjesec vjerovnici su na skupštini jednoglasno donijeli odluku o prodaji Bellevuea, a proda​na je pokretnina, oprema i zgrada hotela na ukupno 2209 četvornih metara površine.

Dijeli