Pronašli smo neobične spa tretmane s odličnim holističkim benefitima za wellbeing i zdravlje

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences

Haki, Win Hof, Aufguss – otkrijte ove vrhunske rituale i spa tretmane u čarobnom spa svijetu Falkensteiner Hotela & Spa Iadera nedaleko od Zadra

Možda vam za ove nazive treba rječnik stranih riječi ili google tražilica, ali Haki, Wim Hof i Aufguss izuzetni su wellness rituali i vještine s toliko mnogo benefita za zdravlje. Mi smo ih otkrili u Acquapura SPA svijetu s holističkom wellness i spa filozofijom u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera u zelenom Falkensteiner Resortu Punta Skala. Voda ovdje igra glavnu ulogu – to je eliksir života koji stimulira protok krvi, aktivira metabolizam i poboljšava cjelokupno blagostanje. No, krenimo redom!

Ledena relaksacija za jačanje imuniteta

Wim Hof metoda osnažuje imunitet, ublažava simptome povezane s bolešću i oslobađa nas stresa zahvaljujući svjesnom disanju i izlaganju hladnoći. Utemeljitelj ove metode je Nizozemac Wim Hof, koji je nakon smrti supruge odlučio drastično promijeniti život i sve više boravio u prirodi, na ekstremnoj hladnoći, svakodnevno se kupao u hladnoj vodi i radio vježbe disanja. To mu je umirilo um i osnažilo tijelo.

Foto: Falkensteiner Hotels & Residences 

Ovu fascinantnu rutinu u Fortis Clubu provodi Daniel Skolbar, jedini certificirani instruktor Wim Hof metode u Hrvatskoj. Izlaganje hladnoći u početku može biti izazovno, no – pojašnjava Daniel Skolbar – najvažnije je opustiti se i usredotočiti na dah i tako ga dovesti u kontrolirani, postojani ritam.

Za ljubitelje sauna

Majstor Aufgussa u saunu donosi drvenu posudu sa snježnim kuglama natopljenima prirodnim esencijalnim uljima. Kada počne glazba i na vruće kamenje postavi prvu snježnu kuglu – počinje show. Ritmičkim pokretima ručnika i rukom usmjerava vruću i mirisnu paru, koja nastaje od otopljenih kugli stvarajući intenzivan multi senzorni doživljaj.

Ljubitelji sauna svakako moraju isprobati Aufguss – senzualnu tehniku vrtloženja zraka. U svibnju u Iaderi gostuju vrhunski Aufguss majstori – Alan Pikon, zvijezda austrijskog aufguss svijeta, Benjamin Lipnik, slavni slovenski majstor i Mladen Janković iz Hrvatske – ne propustite ovo iskustvo s najboljim majstorima!

Vratite licu svježinu uz vježbe Jelene Orešković Atabeyki

Jelena Orešković Atabeyki, pilates instruktorica

Još su drevne istočnjačke civilizacije koristile razne tehnike manipulacije mišićnih tkiva na licu u svrhu ljepote i zdravlja. Bivša manekenka, a sada poznata pilates instruktorica sa sjedištem u Parizu Jelena Orešković Atabeyki je nakon godina izučavanja anatomije starenja lica, ponajviše onog aspekta koji je direktno povezan s promjenama dužine, tonusa i funkcija mimičke muskulature lica osmislila posebne vježbe, kombinaciju raznih vrsta kontrakcija. Jelena će, u sklopu sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska biti posebna gošća u subotu 10. lipnja u Falkensteiner Resortu Punta Skala u Fortis Clubu na radionici obnavljajućih vježbe za lice.

Kroz ovaj program vježbanja naučit ćete kako poboljšati svoj izgled i raspoloženje prirodnom metodom koju možete provoditi kod kuće. Jelenin program usmjeren je na jačanje komunikacije između mišića i mozga s ciljem kontrole svakodnevne mimike te, posljedično tome, prevencije nastanka dinamičkih nabora na koži.