Radisson Hotel Group i Arena Hospitality Group dovode prvi Radisson RED hotel u Beograd

Radisson Hotel Group i Arena Hospitality Group sa zadovoljstvom najavljuju prvi Radisson RED hotel u Srbiji – hotel Radisson RED Belgrade, čije je otvaranje planirano kasnije ove godine.

Smješten samo nekoliko minuta od povijesne jezgre glavnog grada, Radisson RED prvi je hotel s markom Radisson RED kojim upravlja hotelijer iz Hrvatske Arena Hospitality Group, dio PPHE Hotel Group. Ova je nastavak suradnje u okviru proširenog strateškog partnerstva između Radisson Hotel Group i PPHE Hotel Group, kroz koje obje kompanije namjeravaju iskoristiti svoje brendove i snage.

Hotel Radisson RED Beograd nalazi se u Takovskoj ulici, u blizini Narodne skupštine Republike Srbije i nudit će 88 soba uključujući tri apartmana (do sada hotel je nosio ime „Hotel 88 Rooms“). Progresivan dizajn osmislio je dizajnerski studio Atellior sa sjedištima u Londonu i Zagrebu, koji kao glavno obilježje uključuje u predvorju hotela i prepoznatljivi crveni automobil Zastava 750, proizveden u bivšoj renomiranoj jugoslavenskoj tvornici automobila u Kragujevcu. Gosti će u hotelu moći primjenjivati svu hotelsku digitalnu tehnologiju kojom će se samostalno prijavljivati u hotel, hotelsku aplikaciju će koristiti za pristup svojim sobama, za naručivanje hrane i pića, te upravljanja TV-om, klima uređajem i sl. Hotel će nuditi cjelodnevni restoran te co-working prostor, a sa bara na krovu i pogled na povijesno središte grada.

Radisson RED Belgrade je treći hotel Radisson Hotel Group u gradu, pridruživši se Radisson Collection Hotelu, Old Mill Beograd i Belgrade Art Hotelu, članu Radisson Individuals.

“Otvaranjem hotela Radisson RED Beograd, proširujemo prisutnost Radisson RED-a u jugoistočnoj Europi i poduzimamo još jedan značajan korak u našoj strategiji približavanja ovog živahnog brenda putnicima diljem svijeta. Ovo je naš drugi hotel u okviru našeg proširenog partnerstva s PPHE Hotel Group i njihovom podružnicom Arena Hospitality Group-om, nakon pokretanja Grand Hotela Brioni Pula, a Radisson Collection Hotela u svibnju 2022.”, izjavio je Elie Younes, izvršni potpredsjednik i globalni direktor za razvoj u Radisson Hotel Group.

Reli Slonim, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor Arena Hospitality Group, je dodao: “Uzbuđeni smo što otvaramo Radisson RED Belgrade i uvjereni smo da će biti odlično prihvaćen od strane budućih gostiju. Ovo otvaranje obilježit će još jednu, vrlo uzbudljivu godinu za našu Grupu, s otvaranjem hotela art’otel Zagreb, koji se ovog ljeta otvara u glavnom gradu Hrvatske, te otvaranjem Radisson RED Belgrade u glavnom gradu Srbije, a sve uz dodatne investicije u pozicioniranje postojećih smještajnih objekata u Njemačkoj, Mađarskoj, Austriji i Hrvatskoj.”