Radnicima Plave Lagune značajna povećanja primanja

Od svibnja ove godine u Plavoj Laguni zaposlenicima se primanja povećavaju za više od 10 posto, što je dogovoreno između Plave Lagune i sindikalnih partnera.

Osim povećanja plaća, ove će godine ukupan godišnji iznos nagrada za zaposlenike na puno radno vrijeme iznositi i više od 2.100 eura. To uključuje božićnicu u iznosu od 553 eura, uskrsnicu u iznosu od 100 eura i nagradu za radnu uspješnost od gotovo 1.000 eura koja će biti isplaćena do rujna, kao i dar za dijete, dar u naravi i regres. Dodatno, dogovorena su individualna povećanja plaća za više od 600 zaposlenika Plave Lagune, koji će ostvariti povećanje primanja do 20 posto.

Unaprjeđenje materijalnih prava radnika kontinuirani je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način.

„Zadovoljni smo što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu koji su ponovno pri samom vrhu u našem sektoru. Naši radnici naša su najsnažnija karika, stoga nam je izrazito važno da budu vrlo motivirani i željni zaposliti se u našoj kompaniji. Ponovnim povećanjem plaća te ostalih materijalnih uvjeta za sve radnike želimo im pokazati koliko su nam važni te osigurati da nam se sezonski radnici iz godine u godinu vraćaju. Nastavljamo i s povećanjem broja ugovora o trajnoj suradnji te smo ove godine na neodređeno vrijeme zaposlili dodatnih 130 radnika. Stoga sve one koji se još dvoume pozivamo da odaberu našu kompaniju za sezonski rad, jer osim primanja koja su među najvećima u industriji, nudimo i mogućnost napredovanja te stalnog zaposlenja, kvalitetan smještaj za radnike, kao i edukaciju na internim akademijama, učenje stranih jezika i druge pogodnosti“, poručuje predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

„Ovogodišnje povećanje plaće, uskrsnica od 100 eura, uz dodatno korekciju koeficijenata dijelu radnika, nadamo se da će biti razlog odabira Plave Lagune za poslodavca. Kolektivni ugovor Plave Lagune jedan je od najkvalitetnijih kolektivnih ugovora iz ove djelatnosti u Hrvatskoj, koji radnicima osigurava visoka prava i sigurnost i koji se svake godine poboljšava novim i boljim materijalnim uvjetima“, naglasila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

„U Plavoj Laguni možemo reći da već tradicionalno postoji dobar kontinuitet u pregovorima, transparentnost i jasnoća komuniciranja materijalnih prava i uvjeta rada te je taj trend s aktualnom Upravom nastavljen“, ističe Roberto Erman, Regionalni povjerenik STUH.

Dijeli