Rovinj jača svoju gastronomsku ponudu

Michela i Emanuele Scarello

Gourmet ponuda Rovinja postaje bogatija za dva vrhunska restorana zahvaljujući suradnji koju je Maistra realizirala sa poznatim talijanskim restoranom Agli Amici iz Udina i zagrebačkom Tekkom. Ovim pothvatom tvrtka nastavlja svoje usmjerenje ka pružanju vrhunskog doživljaja, kreira nove motive dolaska u destinaciju te iznova podiže ljestvicu u razini kvalitete ponude i usluge u hrvatskom hotelijerstvu.

Restoran Agli Amici koji se prema brojnim gastro kritičarima i struci smatra jednim od najboljih u Italiji, započinje s radom u drugoj polovici lipnja na gradskoj šetnici Lungomare Plaza podno Grand Park Hotela Rovinj. U novom restoranu koji je do sada nosio ime Bitinada, gosti će imati priliku kušati talijansku i istarsku kuhinju s odmakom od one klasične Mediteranske, a uz korištenje lokalnih i sezonskih namirnica.

Agli Amici razvio se iz male obiteljske trgovine namirnicama i duhanom davne 1887. godine. Posljednje 23 godine Chef Emanuele Scarello zajedno sa sestrom Michelom, somelierkom i voditeljicom restorana, upravlja ovim obiteljskim nasljedstvom. Prvu Michelinovu zvjezdicu dobivaju u prosincu 1999. godine dok drugu nižu 2013. kao svojevrsnu nagradu za sjajno rukovanje lokalnim namirnicama te vještu primjenu modernih tehnika, što i jesu obilježja njihove kreativne i promišljene kuhinje. Restoran je član Relais & Châteaux od 2014. godine.

Prepoznavši veliki interes svojih gostiju, a i lokalnog stanovništva za sushi večerima koje su se posljednjih godina održavale u hotelu Lone, tvrtka je napravila korak dalje. Od početka srpnja poznati japanski specijaliteti služit će se u najatraktivnijem prostoru hotela Lone – restoranu ResoLution, koji kroz ovo partnerstvo dobiva novi naziv Tekka by Lone. Podsjećamo Tekka je Zagrepčane uveo u svijet sushija još prije 20 godina, a od 2019. godine ima Michelin preporuku, odnosno nosi oznaku Michelin Plate.