SALSUS – dobri duh profesionalne kuhinje

Salsus fotke s logotipom

Svi sastojci – povrće i začinsko bilje, meso, riba, divljač i mliječni proizvod, svježi su i ne dodaju im se aditivi ili pojačivači okusa

„Pripremiti dobar umak najveće je umijeće svakog kuhara i pritom će doći do punog izražaja njegov talent“, napisao je u jednoj od svojih kuharica Stevo Karapandža, jedan od najpoznatijih kuhara s ovih prostora. S tom se njegovom tvrdnjom apsolutno slažemo jer umaci su doista stupovi svakog ozbiljnijeg kuhanja. No, priprema umaka i redukcija, osim vještine i umijeća, iziskuje i značajnu količinu vremena koje je dragocjeno svima, a posebice profesionalnim kuharima, chefovima restorana ili onima u velikim sustavima poput hotela. Stoga su s veseljem dočekali vijest da su od sada i na hrvatskom tržištu dostupni vrhunski norveški Salsus umaci, temeljci i redukcije.

VRHUNSKI SASTOJCI I NORVEŠKA KVALITETA

Salsus proizvodi nastaju u samom srcu Norveške, od vrhunskih sastojaka i s velikim poštovanjem prema klasičnim receptima svjetske kuhinje. Svi sastojci koji se u njima koriste – povrće i začinsko bilje, meso, riba, divljač i mliječni proizvodi, svježi su i ne dodaju im se aditivi ili pojačivači okusa. To se osjeti već pri prvom kušanju.

ŠIROK ASORTIMAN

Salsusov asortiman doista je impresivan – od klasičnih umaka kao što su Hollandaise ili Gourmet demi-glace (umak alla espagnole), pa do robusnih redukcija poput teleće ili janjeće redukcije, Salsus doista ima proizvod za svaku priliku i za svako jelo.

UKUSNO I ZDRAVO

Salsusova linija temeljaca pruža osnovu za razna ukusna jela – variva, umake, povrtne, mesne i riblje juhe. Salsus temeljci nastaju kroz nekoliko faza – najprije pečenjem kostiju i povrća kako bi se dobio jači i bogatiji okus, zatim dugim i polaganim kuhanjem najkvalitetnijih sastojaka te konačno – reduciranjem. Čitav se proces odvija u suradnji s vrhunskim norveškim chefovima koji brinu o najvišoj kvaliteti gotovog proizvoda. Na taj način, posredno brinu i o zdravlju krajnjih korisnika – gostiju restorana ili hotela, budući da su sporo kuhani temeljci bogati kolagenom, mineralima, vitaminima i aminokiselinama koji su zaduženi za obnavljanje kože, koštane mase i vezivnog tkiva u našem organizmu.

ODRŽIVOST I BRIGA O OKOLIŠU

Jedna od vrijednosti ove tvrtke je i briga za održivost. Naime, Salsus sastojke za proizvodnju svojih proizvoda nabavlja isključivo od lokalnih dobavljača, a o okolišu brine i odabirom ekoloških pakiranja te tako smanjuje svoj utjecaj na okoliš. Ova tvrtka također podržava i lokalne zajednice, surađujući s malim poljoprivrednicima i gospodarstvima, podupirući tako očuvanje tradicionalnih kultura hrane.

OD SADA I U HRVATSKOJ

Uvoznik i distributer Salsus asortimana u Hrvatskoj je tvrtka Harissa d.o.o., poznata po najkvalitetnijim začinima, čajevima i ostalom bogatom gastro asortimanu.

www.harissa.hr/veleprodaja