Kako se kvalitetno pripremiti za event

Kod pripreme cateringa, morate se potruditi i za odgovarajući bar jer je to centralno mjesto svakog događanja i, možemo slobodno reći, glavna žila kucavica koja stvara i održava energiju samog eventa

Piše: Zoran Lukić, predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske

Kako su krenula otvaranja ugostiteljskih objekata i popuštanje mjera, dobivamo sve više zahtjeva za nastup barmena. Glavni moto matične kuće s kojom najviše surađujemo na raznim događanjima, Scorpio u vlasništvu predsjednika Udruge, glasi „Cocktail catering sa stilom“.

Zašto ovo uopće ovo dijelimo s vama? Tržište postaje zahtjevnije i nema puno dobrih barmena niti catering tvrki koje mogu ispuniti želje slavljenika, mladenaca ili skrivenih partija kojima je fokus bar i osoba koja će raditi iza njega. Sve više organizatora dobiva upite od mladenaca da im sala ili mjesto događanja mora izgledati kao slike koje su našli preko Pinteresta ili Instagrama.

U tom trenutku ne smijete dopustiti da vam kokteli izgledaju kao u 80-ima. Morate se potruditi i u tom segmentu jer je bar centralno mjesto svakog događanja i, možemo slobodno reći, glavna žila kucavica koja stvara i održava energiju samog eventa. Vrijeme posvećeno biranju benda, hrane i dekoracija troši puno vremena pa se na kraju zapostavi pozicija pića i tu se dijelom drži starih običaja – boce jeftinog vina, pive, par rakija i viski. Nemojte dopustiti da vam gosti imaju glavobolju sljedeći dan.