Splitski hotel Le Meridien Lav sezonu dočekuje u novom ruhu

Menadžment luksuznog splitskog resorta Le Meridien Lav iskoristio je mirnu zimu i proljeće za ulaganje više od 5 milijuna eura u obnovu dijela svojih smještajnih kapaciteta, hotelskih prostora i sadržaja

Splitski resort Le Meridien Lav, jedini hotelski resort s pet zvjezdica na splitskom području, potvrdio je kako se na krizu treba gledati kao na priliku, te sezonu dočekuje s obnovljenih 180 soba u dva hotelska bloka te javnim hotelskim prostorijama – predvorjem, recepcijom, hotelskim barom u predvorju, kao i samim ulazom u hotel – u što je dosad uloženo 5 milijuna i 150 tisuća eura. Ovo je tek prva faza obnove splitskog resorta od ukupno tri, koje će uključiti obnovu svih smještajnih kapaciteta, modernizaciju i proširenje marine u sklopu samog resorta, dodatno uređenje plaža, kao i poslovnih prostorija u samoj marini, a što bi trebalo biti finalizirano do ljeta 2022. godine.

Foto: Atellior

„Ponosan sam na činjenicu da unatoč novim vremenima punima izazova mi pratimo svoj poslovni i investicijski plan. U Lavu na izazove gledamo s jako velikim entuzijazmom, stoga smo ovaj ‘tihi’ period iskoristili za prvi dio obnove hotela. Mnogima će se ovo ulaganje učiniti neobičnim potezom u ovom trenutku, no upravo ovo najbolje pokazuje koliko vjerujemo u svoj resort i destinaciju”, izjavio je Arnoud Zaalberg, generalni direktor Le Meridien Lava.

Arnoud Zaalberg, generalni direktor Le Meridien Lav, Split

Ova investicija nastavak je ulaganja u Le Meridian Lav, koje je počelo 2019. godine obnovom RE:CUPERA spa & wellness centra u vrijednosti nešto većoj od 2 milijuna eura, a uz trenutačnu obnovu u smještajne i javne kapacitete dosad je više od dva milijuna kuna uloženo i u kongresni sadržaj – točnije obnovu kongresnih dvorana i soba za sastanke, potpunu obnovu teniskog centra te otvorenje novih restorana i barova.

„Kongresni turizam, event industrija, kao i organizacija posebnih svečanosti poput vjenčanja znatan su dio našeg poslovanja. Danas je u resortu Le Meridien Lav ukupno 12 kongresnih dvorana i prostorija za evente, uz dvije manje dvorane na dvije etaže prvenstveno namijenjene za manje sastanke i prezentacije. Krajem prošle godine prenamjenom prostora stvorili smo još tri nove kongresne dvorane. Resort u ovome trenutku ima pet tisuća kvadrata kongresnog prostora koji uključuje i središnju, najveću kongresnu dvoranu s nevjerojatnim pogledom na more. Sve su dvorane opremljene najsuvremenijom vrhunskom audio- i videoopremom”, istaknuo je Zaalberg.

 

U Le Meridian Lavu posebno su ponosni na činjenicu kako su unatoč pandemijskoj krizi i znatno slabijim turističkim rezultatima u prošloj sezoni, kao i najavama o neizvjesnoj idućoj sezoni, ipak uspjeli zadržati sve zaposlenike, a ovih dana aktivno rade i na zapošljavanju sezonskih radnika.

„U turizmu je ključ uspjeha čovjek! Zaposlenici su naša najveća snaga i doista smo učinili iznimne napore kako bismo unatoč svim izazovima prošle i ove godine zadržali sve stalne zaposlenike. Iznimno sam im zahvalan što svi zajedno s razumijevanjem prolazimo kroz ova izazovna vremena. Upravo smo, prema planu, u procesu zapošljavanja sezonskih radnika. Moj tim i ja volimo izazove i taj stav dijelimo s našim vlasnicima iz Odien Grupe, stoga se radujemo predstojećoj sezoni i vjerujemo da će naši napori uroditi plodom”, istaknuo je Zaalberg.