Stari plac, novi đir! Najbolji splitski ugostitelji konačno se vraćaju na Advent!

Neki od najboljih splitskih ugostitelja ove su se godine okupili kako bi u svom gradu nakon dugo vremena organizirali advent kakav Split zaslužuje. Događanje pod nazivom Spleat Advent održati će se na Starom placu, starom Hajdukovom igralištu, a prema najavama očekuje nas pravi gastroadvent s hrpom aktivnosti i dodatnih događanja.

„Predugo smo spavali zimski san u toplini svojih objekata, predugo je splitski advent bio zanemaren, a posebno posljednjih nekoliko godina kada je srozan na najniže grane. Ove godine smo odlučili izaći iz svojih komfornih zona i pokušat ćemo vratiti adventu stari sjaj, isti onaj koji je ljude izvlačio iz svojih domova i u najhladnijim danima“, poručili su organizatori splitskog Adventa na Starom placu.

Radi se o udruzi Bastion koja okuplja sedam atraktivnih splitskih restorana, a koji ove zime na Starom placu organiziraju Spleat Advent, najveći splitski Gastroadvent za sve građanke i građane Splita, ali i brojne turiste koji će sigurno zbog ovog događanja pohoditi najveći dalmatinski grad i zimi. Dio ekipe koja je organizirala prvi hrvatski adventski festival koji je rušio sve rekorde – “Adventilacija na Rivi”, odlučio je iskoristiti svoje bogato višegodišnje iskustvo u organiziranju događaja ovakvog tipa i vratiti se u velikom stilu.

Cijela površina adventa bit će ispunjena raznim sadržajem za sve naraštaje. Od bogate gastronomske ponude, klizališta, zabavnog sadržaja za djecu, pa sve do vrhunskih koncertnih nastupa.

„Trebat će vam čizme za šetnju, cipelice za plesanje, šunjalice, nanulice, klizaljke za klizanje, kabanice, bičve za skakanje na trampolinima, a ako ih ne nađete po centrima, ne brinite, možda ih upravo na našem buvljaku nađete. S obzirom na iskustvo koje imamo, želja nam je da Spleat Advent poprimi jedan kulturni gradski karakter, zato se vidimo na najluđem adventu u gradu“, poručuju organizatori, zapravo vlasnici najkreativnijih splitskih restorana i bistroa.

Udruga za promicanje kulture i ugostiteljstva BASTION osnovana je u svibnju 2021. godine, a članovi udruge po svojim objektima su Corto Maltese, Galerija Bar Food, BOKERIA kitchen & wine, Bokamorra, Pandora Greenbox, PiNKU fish & wine, UJE oil bar, MISTO street food & bar i ARTi ČOK. Članovi su kroz svoje profesionalno djelovanje tijekom godina organizirali razne kulturno zabavne manifestacije te gastronomska događanja, privatno i u suradnji s gradom Splitom i lokalnom te državnom upravom, a sada su odlučili u svom gradu napraviti Advent kakav Split zaslužuje.

Neki od izvođača čiji su nastupi tijekom Spleat Adventa potvrđeni su TBF, Urban & 4, LET 3, Neno Belan & Fiumensi, Tonči Huljić i Madre Badessa, Marko Tolja, Alejuandro Buendija i sinovi, Kries te Adriatic Social Club i KLFM radio DJ programi.

Više informacija u narednim danima bit će objavljeno na službenoj Facebook i Instagram stranici, a otvorenje Adventa predviđeno je početkom prosinca.