Sunce hoteli za 2022. planiraju investicije od 44,2 milijuna eura

88

Sunce hoteli u 2022. će investirati približno 44,2 milijuna eura u podizanje kvalitete i usluga u svojim objektima, od čega približno 29 milijuna eura planiraju prikupiti dokapitalizacijom, o čemu će odlučivati izvanredna skupština 20. prosinca 2021., izvijestili su iz te grupacije.

U obavijest o odobrenim investicijama za 2022. na Zagrebačkoj burzi, iz Sunce hotela navode da je odobrenje za investicija dao Nadzorni odbor, te da su te investicije potvrda namjere većinskih dioničara za razvoj budućeg poslovanja kroz jačanje tržišne pozicije.

To će provoditi implementacijom novih i razvojem postojećih kapaciteta i usluga, kao i nastavkom ulaganja u podizanje kvalitete smještaja svojih zaposlenika.

Od ukupno 44 milijuna eura ulaganja, približno 29 milijuna eura Sunce hoteli namjeravaju prikupiti putem povećanja kapitala izdavanjem novih dionica, radi čega je sazvana izvanredna skupština za 20. prosinca. Ostatak se planira prikupiti zaduživanjem kod poslovnih banaka.

Sunce iznosi i vrijednosti planiranih ulaganja za pojedine objekte/hotele u 2022. – Elaphusa 13,6 milijuna eura, Soline 9,7 milijuna, Maestral 6,7 milijuna, Kaštelet 2,5 milijuna, Borak 7,9 milijuna, Neptun 0,15 milijuna, Smještaj za zaposlenike 2,9 milijuna i  ostalo 0,8 milijuna eura, što je ukupno 44,2  milijuna eura.

Sunce je jedna od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na Braču i drugom turističkom imovinom, koja se nalazi u četiri popularne turističke destinacije u Hrvatskoj.

U zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima i jedan Premium hotel (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom. Objektima se većinom upravlja i posluje pod vlastitim brendom Bluesun Hotels and Resorts.