Svečana ceremonija proslave Nacionalnog dana na EXPO 2020

Svečana ceremonija obilježavanja Nacionalnog dana Republike Hrvatske na EXPO 2020 počela je 6. ožujka u 10.00 sati po UAE računanju vremena. Ceremoniju je okarakteriziralo podizanje zastave Republike Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata na Al Wasl plazi te intoniranje njihovih himni. Protokol je bio popraćen obraćanjem službenih predstavnika delegacije Republike Hrvatske i svečanim kulturno-umjetničkim programom Ansambla LADO s posebnim naglaskom na nematerijalno kulturno-povijesno nasljeđe naše domovine.

Hrvatski Nacionalni dan u Dubaiju na EXPO 2020 svojom posjetom uveličali su premijer Andrej Plenković s ministrima Zdravkom Marićem, Gordanom Grlićem Radmanom i ministricom Nikolinom Brnjac. Dočekala ih je domaća delegacija na čelu s njegovom ekselencijom Šeikom Nahayan Mabarak Al Nahayan, članom kabineta Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ministrom tolerancije i glavnim povjerenikom EXPO 2020 Dubai.

Izvođači Ansambla LADO izveli su prikaz fragmenata hrvatske glazbene, vokalne i plesne kulturne baštine s naglaskom na nematerijalna kulturna dobra upisana na UNESCO listu svjetske baštine što je uključivalo klapsko pjevanje, dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja, ojkalicu, međimursku popevku i bećarac.

Dijeli