Terme Sveti Martin kao prve terme u Hrvatskoj postale ‘Tvrtka – prijatelj zdravlja’

Terme Sveti Martin ponovno pokazuju zašto se nalaze među onima na koje se druge tvrtke ugledaju. Kao prve toplice u Hrvatskoj, Terme su 11. svibnja 2023. primile vrlo važan certifikat Tvrtka – prijatelj zdravlja!

Da bi jedna tvrtka dobila ovaj certifikat potrebno je zadovoljiti niz kriterija koji utvrđuje tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u područjima prehrane, promicanja tjelesne aktivnosti, zaštite zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrane pušenja i konzumacije alkohola, kao i uređenja okoliša i zaštite zdravlja djelatnika.

Generalna direktorica Terma Sveti Martin, gđa Nuša Korotaj, ovom je prilikom naglasila: „Nama je ovaj certifikat jako bitan jer s jedne strane imamo potvrdu kako smo uspjeli uspješno ostvarili najviše standarde očuvanja zdravlja naših zaposlenika, a s druge strane i nagrada za sav trud kojeg smo ulagali sve ove godine kroz koje smo poticali naše zaposlenike k očuvanju zdravlja, jer mi  jesmo prvi Healthness resort u Europi gdje se zdravlje provlači kroz sve naše grane poslovanja. Kako k zdravom načinu života potičemo naše goste, tako potičemo i naše zaposlenike jer samo zdravi zaposlenik je kreativan, zadovoljan, sretan i produktivan što naravno ima efekt i na sve usluge koje pružamo. Zato želim reći veliko hvala svim kolegicama i kolegama koji se priključuju našim zdravim aktivnostima kao što su joga, sportski treninzi i besplatno kupanje, programima te kampanjama kao što je bila antipušačka. Nama je ovo motivacija da tu ne stajemo, već još više ulažemo u to područje našeg poslovanja, u naše ljudske potencijale od kojih smo dobili vrlo pozitivne povratne informacije na ovaj certifikat i njegove ključne stavke.“

Koordinatorica ovog nacionalnog projekta za Međimursku županije je Renata Kutnjak Kiš, dr.med., epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, dok je inicijativa za uvođenje programa potekla je od prve dame Hrvatske gđe Sanje Musić Milanović.

Dinka Nakić, dr. med., iz HZJZ-a uručila je certifikat je generalnoj direktorici Termama Sveti Martin Nuši Korotaj, naglasivši da je samo zdrav zaposlenik produktivan, osobito u svjetlu činjenice da se radni staž produljuje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na današnjoj svečanosti dodjele certifikata Termama Sveti Martin naglasio je da je ovo još jedan primjer visoko razvijene svijesti o važnosti kvalitete radnog okruženja što rezultira boljom uslugom, a time i zadovoljnim gostima. „Čestitam Termama na statusu Tvrtka prijatelj zdravlja čime dopunjuje svoj važan položaj u okviru turističke strategije Međimurske županije. Riječ je o najvažnijem turističkom subjektu u kraju koji nosi oznaku Green destination za dosege u održivom turizmu. Ulaganjem u zaposlenike i razvijanjem svijesti u zajednici direktno pridonosite promociji smjernica i koncepta održivosti Međimurske županije za ovo područje“, rekao je župan.

Ovim certifikatom koji je usmjeren na zaposlenike tvrtke potvrđuje se kako su Terme Sveti Martin resort koji omogućuje usvajanje zdravih životnih navika, promiče zdravlje na radnom mjestu i brine o zdravlju svojih zaposlenika kao i očuvanju okoliša.