Terme Sveti Martin proglašene najboljim wellness hotelom u Hrvatskoj

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog Turizma koji se održava od 6. do 8. listopada u Šibeniku, najsjevernija turistička destinacija Hrvatske – Međimurje, opet oduševljava svojim inovativnim i jedinstvenim pristupom, a sada je za to dobila i priznanje.

Hotel Terme Sveti Martin je tako dobio priznanje Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku u kategoriji najboljeg wellness hotela u Hrvatskoj, dok je Međimurje dobilo priznanje za najbolju održivu i inovativnu Hrvatsku destinaciju. Nagrade su dodijelili Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

” Dobivanje ove nagrade još je jedna velika čast i znak kako su Terme Sveti Martin jedan od lidera kontinentalnog turizma. Ponosna sam što je dugogodišnji trud svih mojih kolegica i kolega prepoznat na ovaj način, jer su upravo oni najzaslužniji za ovu vrlo bitnu nagradu i potvrdu. Terme Sveti Martin tijekom godina izrasle su iz običnog kupališta do prvog Healthness resorta u Europi, koji u centar svog poslovanja stavlja zdravlje i dobrobit svojih gostiju”, ispričala nam je Nuša Korotaj, direktorica Termi Sveti Martin.

Koncept Termi Sveti Martin označava jedna riječ: „Healthness“ (health + wellness) čija je glavna značajka kombinacija aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja tijela, uma i duše u ravnotežu. U Termama Sveti Martin svaki gost mijenja svoje navike, mijenja svijest o sebi i svijetu oko sebe, te se kreće prema zdravom i novom „ja“.

Cijela strategija Terma Sveti Martin temelji se na skladnoj holističkoj filozofiji Dr. Rudolfa Steinera, jednog od najvećih vizionara svih vremena, rođenog u Međimurju, koji je kao utemeljitelj i začetnik znanosti istraživanja duhovne stvarnosti dao svojoj filozofiji ime antropozofija, a koja se provlači kroz sve aspekte resorta Termi Sveti Martin. Od biodinamičkog vrta sa biljkama uzgojenim prema strogim načelima biodinamičke poljoprivrede, a koje su bitne i povoljne za čovjekovo fizičko i psihičko zdravlje, preko hrane u restoranima, koja se dobavlja od lokalnih proizvođača, sve do organske arhitekture unutarnjih bazena, koja prati nježne i valovite linije brežuljkastog krajolika u kojem se terme nalaze.

”Naša je želja da svakom gostu ponudimo nešto jedinstveno i drugačije, kvalitetne usluge bazirane na domaćem, lokalnom i autohtonom. Ovo nas čini drugačijim od ostalih resorta ovog tipa, što i dokazuje kako ova, tako i nedavno primljena  glavna nagrada u kategoriji najbolja inovativna spa edukacija Europskog spa udruženja. Ovakva priznanja potvrđuju da hrabro kročimo pravim putem, ali su nam i velika motivacija te „vjetar u leđa“ za razvoj naših ideja, kreiranje novih programa i nastojanje da budemo još bolji u onome što radimo”, naglašava Nuša Korotaj.

Izrazita ljekovita svojstva termalne vode Termi Sveti Martin koriste se već godinama i zaokružuju cijeli koncept Healthness odmora. Izvor termalne vode koji je prvi put pronađen prije stotinjak godina, ostatak je vodenog prostranstva Panonskog mora. Prosječne temperature 35 °C, ova voda tijelu vraća osjećaj lakoće i vitalnosti. Zbog svog posebnog sastava, voda u termama napuniti će tijelo novom energijom, a nekoliko minuta provedenih u skladnom ozračju termo-mineralnog kompleksa bazena blagotvorno djeluje na cjelokupan organizam.

Za potpuni sklad uma i tijela, resort nudi besplatne satove joge i mindfulness meditacije, kako bi osoba postala svjesna sadašnjeg trenutka, svojih vlastitih misli, emocija i okoline. Kroz ove treninge osoba razvija osjećaj unutarnjeg mira, jasnoće uma te zdravlja, a ono najvažnije je da uči kako prihvatiti samu sebe, te kako postati svjesna svog mentalnog, duhovnog i fizičkog potencijala.

Wellness centar Terma Sveti Martin nudi više od 20 vrsta masaža, prekrasno uređen Svijet sauna i Spa zonu, kao i Beauty centar sa bogatim izborom kozmetičkih tretmana. Posebno iskustvo daju ručno rađeni pilinzi, masažne pločice i jedinstveni tretmani bazirani na proizvodima iz prirode, koje izrađuju zaposlenici Termi.

Hotel Golfer, Toplice Sveti Martin na Muri

Više informacija o Termama Sveti Martin potražite na www.termesvetimartin.com.