Tri zlatne medalje za crna Vina Laguna na natjecanju u Bergamu

999

Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe na međunarodnim vinskim natjecanjima. Tri zlatne medalje osvojila su crna Vina Laguna na jednom od najutjecajnijih svjetskih natjecanja, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina, koje je od 19. do 21. listopada održano u Bergamu u Italiji.

Zlato su osvojila:

  • Cabernet Sauvignon Festigia 2011.
  • Castello Festigia 2015.
  • Cabernet Sauvignon Festigia 2015.

Na prestižnom se natjecanju borilo 256 različitih vina iz 22 zemlje koja su kušala 75 međunarodnih sudaca te su Vina Laguna još jednom potvrdila svoju kvalitetu.

Cabernet Sauvignon Festigia vrhunsko je vino nastalo od grožđa iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora, što osigurava stalno strujanje zraka za najtoplijih ljetnih dana. Castello Festigia je kupaža merlota, cabernet sauvignona i syraha,  iz vinograda s najboljih položaja na kojima se uzgaja pojedina sorta.

Crna Vina Laguna su podatna i mekana, dugotrajnog okusa, te karakteristične istarske svježine i elegancije. Stoga su idealan izbor uz hladne nareske, mesna predjela, mesna pečenja ili zrele sireve.