U 30. izdanju Vinskih razgovora predstavljena vina Barun

Foto: Rene Karaman

U zagrebačkoj Barcaffé espresso akademiji održani su jubilarni, 30. po redu “Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom”, a ovoga puta predstavljena su vina Barun.

Riječ je o brendu iza kojeg stoji obitelj Barundić. Josip Barundić (Joseph-Stephane Špoljar Barundić) odrastao je u Francuskoj, no odlučio je obnoviti obiteljske vinograde te su on i njegova supruga Mara, uz puno truda i ljubavi, stvorili vinariju koja danas nudi tri mirna i tri pjenušava vina. U Dolini Kardinala, u Krašiću, točnije u Brezariću imaju vinariju s lijepo uređenom kušaonicom u kojoj primaju goste uz prethodnu najavu.

Foto: Rene Karaman

Zanimljivo je istaknuti da su im vinogradi uvijek lijepo uređeni, uvijek ugodni oku, što i ne čudi jer se njegov pokojni otac, naime, u Francuskoj bavio hortikulturom pa je, između ostaloga, uređivao i parkove koji su mnogima poznati sa snimaka utrka u Monte Carlu. Dio te ljubavi i osjećaja za lijepo u prirodi sigurno je prenio i na svojega sina.

Publiku Vinskih razgovora Josip Barundić je osvojio neposrednošću i jednostavnim pristupom komunikaciji, ali i vinima. Prisutni su kušali paletu vina Barun: pjenušac Manzoni Elegance Extra brut, pjenušac Le Rosé od crnog pinota, Graševina, Manzoni, Marquis Pinot noir i za kraj slatki pjenušac Amoureux Muscat.

Foto: Rene Karaman

Josip Barundić vinariju vodi zajedno s obitelji. Njegova supruga Mara brine o vinariji i o kući, a vrlo često je upravo ona ta koja vodi prezentacije, posebno na vinskim festivalima i sajmovima. Najstariji sin studira agronomiju pa je za očekivati da će za koju godinu vinarija dobiti i enologa. Vinograde šire pomalo, a cilj je imati oko 10 hektara.

Foto: Rene Karaman

Kad se sve to spoji i zaokruži, uzimajući u obzir da i kao mala obiteljska vinarija teži visokoj kvaliteti, za pretpostaviti je da će vinarija Barun postati snažan i prepoznatljiv brend.

Tomislava Stiplošeka i njegov tim možete naći u “Našoj priči” by Flâneur, u Kamaufovoj 22 u Zagrebu; zapratiti ih na njihovim Facebook i Instagram profilima gdje možete vidjeti njihovu ponudu, a od ponedjeljka pripremaju i promotivnu ponudu s Barun vinima.