U prvih 20 dana srpnja više od 1,5 milijuna dolazaka turista

Hrvatska u prvih dvadeset dana srpnja bilježi više od 1,5 milijuna dolazaka turista koji su već do sada ostvarili više od 11 milijuna noćenja, što je više od gotovo polovice dolazaka i noćenja od početka godine. Hrvatsku je od početka godine posjetilo više od 3,2 milijuna turista koji su ostvarili više od 18 milijuna noćenja.

Hrvatska obala u srpnju ima najbolju epidemiološku sliku, a to potvrđuje i rast broja gostiju na cijeloj obali, uključujući i Dalmaciju. Među obalnim županijama rekorder je Zadarska županija koja je dosegnula razinu od gotovo 62 posto dolazaka (200 tisuća) i više od 67 posto (dva milijuna) prošlogodišnjih noćenja u srpnju.

Najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke, nakon toga iz Slovenije, Češke, Austrije i Poljske. Hrvatska i dalje, u usporedbi sa svojim glavnim konkurentima na Mediteranu, ima najbolju epidemiološku sliku i najmanje aktivnih slučajeva zaraze od COVID-19. Situacija u ključnim turističkim destinacijama na obali i priobalju i dalje je iznad od nacionalnog prosjeka i premašuje razinu najsigurnijih EU članica.

Hrvatska turistička zajednica odlučila je uložiti dodatnih milijun kuna u komunikacijsku kampanju s ciljem brzog i pravovremenog obavještavanja javnosti o svim novonastalim promjenama u segmentu putovanja s naglaskom na Hrvatsku kao sigurnu i dostupnu turističku destinaciju.