U tijeku prikupljanje sredstava za prvo Europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom

Udruga UNUO, u sklopu projekta Amorova žlica, i dalje prikuplja dobrovoljna sredstva kako bi širili globalnu svijest o sposobnostima osoba s invaliditetom, te kako bi organizirala PRVO EUROPSKO gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja.

Ovaj hvalevrijedan projekt, uz inovativnu metodologiju poučavanja kroz ugostiteljstvo, za cilj ima prenijeti znanja najpotrebitijima kako bi postati samostalniji, prihvaćeni u društvu te radno sposobni i spremni za tržište rada.

Koliki je značaj projekta i rada Udruge dokazuje i priča pobjednice ovogodišnje Amorove žlice, 31-godišnje Marine Jug. Došavši iz malog sela pored Koprivnice u Zagreb, Marina je napustila roditeljski dom kao osoba s 90% tjelesnog invaliditeta, jer je bila u potrazi za poslom. Vjerovala je da je ključ njenog uspjeha u poslovima koje zna raditi, no realnost je bila sasvim drugačija i to do mjere da je željela odustati, dignuti ruke i vratiti se… Ali kamo? Dolazak u udrugu UNUO za Marinu je bio značajan, jer je tu brzo napredovala i danas je voditeljica zaposlenika tvrtke CookLook. Marina, ali i brojni drugi kojima je Udruga projektom Amorova žlica pomogla da se integriraju u društvo i na tržište rada, potvrda su da se može ostvariti društvo jednakosti.

Marina Jug

Tome u prilog govori i podatak da je u sklopu rada Udruge održano više od 1000 radionica na kojima je sudjelovalo 200 sudionika, a nakon 6 do 9 mjeseci individualnih treninga više od 90% njih danas je zaposleno.

Kako bi ovo plemenito djelovanje podigla na internacionalnu razinu, Udruga će iduće godine održati PRVO EUROPSKO gastro natjecanje osoba s invaliditetom u čak 27 zemalja. Kako bi osigurali sredstva potrebna za kamion, rekonstrukciju, putne troškove, sudionike i naposljetku, finale u Hrvatskoj, pokrenuta je i kampanja prikupljanja sredstava na platformi Go Get Funding. Osim putem platforme, donacije se mogu uplatiti i direktno na račun Udruge HR8324840081502026977 (Udruga UNUO, Nadinska 7, 10 010 Zagreb, OIB: 94095930282, Raiffeisen banka).

Samo zajedničkim naporom ova humanitarna akcija može imati potpuni smisao i uspjeh, kako bi osobe s invaliditetom dobile novu priliku za život i potvrdu da pripadaju društvu.