UJE oil bar okupio profesionalce iz svih turističkih djelatnosti

Foto: Igor Jakšić

Druženje u restoranu UJE oil bar, unutar Dioklecijanove palače, još jednom je istaknulo važnost sinergije i partnerstva među svim dionicima turističkih djelatnosti, stvarajući snažnu platformu za daljnji razvoj turizma

UJE oil bar, jedinstveni restoran smješten u srcu Splita, nedavno je ugostio niz važnih partnera iz različitih segmenata turističke industrije, uključujući agencije, dobavljače, predstavnike Turističke zajednice, Županije i Grada, vodiče, vlasnike restorana, direktore hotela, iznajmljivače, makro i mikro poduzetnike, istaknute stručnjake za maslinovo ulje te druge ključne sudionike.

Nazočni su bili, između ostalih, vlasnici restorana i barova kao što su, Zrno Soli, Galerija i Ave te vlasnici obrta koji su ključni čimbenici napretka, uključujući praonice, papirnu galanteriju i ugostiteljsku opremu.

Foto: Igor Jakšić

Važnost ovog okupljanja naglašena je podrškom dugogodišnjih partnera za hranu i piće kao što su Metro, Centaurus, Gligora, Velpro i Vino Like, uz sudjelovanje ostalih vinara. Svaki je partner imao priliku predstaviti svoje proizvode i usluge pa su tako posjetitelji mogli uživati u dalmatinskim specijalitetima poput sipe boba, slanutka s molom i bakalara bianco.

Gligora je predstavio selekciju svojih sireva, a predstavnici Vino Likea bili su dostupni za savjete i objašnjenja o njihovim vinima, gdje su se vina usklađivala s ponuđenom hranom. Posebno zanimanje izazvala je stručnjakinja za maslinovo ulje, dr. sc. Maja Jukić Špika, koja je educirala posjetitelje i govorila o važnosti maslinovog ulja u Gastro shopu.

Foto: Igor Jakšić

Metro je impresionirao posjetitelje prezentacijom svoje bogate ponude ribe, koju je pripremio i poslužio chef Branimir Prnjak iz Zrna Soli. Njegove kreacije poput pržene riže s tatarom od tune s ljutim umakom i bučinom majonezom, cannoli od lubina punjeni paštetom od bakalara, te tacosi sa usoljenim lubinom, emulzijom od limuna i acetom balsamicom naišla su na izuzetan interes među posjetiteljima.

Ovaj događaj u restoranu UJE oil bar, unutar Dioklecijanove palače, još jednom je istaknuo važnost sinergije i partnerstva među svim dionicima turističkih djelatnosti, stvarajući snažnu platformu za daljnji razvoj turizma.

Dijeli