Valamar isplaćuje dividendu od 0,20 eura

Održana je Glavna skupština Valamar Riviere na kojoj su usvojeni prijedlozi redovnih godišnjih skupštinskih odluka, uključujući i odluku o isplati dividende dioničarima.

Donesena je odluka o isplati dividende u visini od 0,20 eura po svakoj dionici, a pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Valamara, imateljima dionica na dan 28. travnja 2023. godine. Dividenda će biti isplaćena dana 10. svibnja 2023. godine.

Na Glavnoj skupštini predsjednik Nadzornog odbora Gustav Wurmböck najavio je da će u lipnju 2023. godine podnijeti ostavku na funkciju predsjednika nadzornog odbora, ali će ostati član do isteka mandata 2025. godine. Ujedno je najavio da će za novog predsjednika nadzornog odbora predložiti Franza Lanschützera. Time će se osigurati kontinuitet podrške najvećih dioničara u upravljačkoj strukturi Valamara i poslovni model koji stvara nove vrijednosti za dionike kroz dugoročna ulaganja u kvalitetu, zaposlenike, destinacije, inovacije i pozitivan društveni učinak.

„Želim zahvaliti dioničarima, Upravi, Nadzornom odboru, menadžmentu i djelatnicima Valamara na velikoj podršci kroz posljednjih 20 godina zahvaljujući kojoj je Valamar postao regionalni lider u odmorišnom turizmu. Moja želja je predati vodstvo u mlađe ruke i tako osigurati da se Valamar nastavi razvijati u dobrom smjeru za sljedeće generacije. Svakako ću i nadalje ostati uključen kao dugoročan dioničar Valamara“, izjavio je Gustav Wurmböck, predsjednik Nadzornog odbora Valamar Riviere.

U 2022. godini u objektima pod upravljanjem Valamara realizirane su investicije u vrijednosti od 66 milijuna eura, ostvaren je potpuni oporavak poslovanja na razinu 2019. godine, proširen je portfelj u Austriji kroz akviziciju trećeg hotela u Obertauernu te je Valamar objavio ambiciozne ciljeve i ulaganja u održivost do 2025. godine. U 2023. godini, Valamar nastavlja s ulaganjima u vrijednosti od 58 milijuna eura, od čega je 32 milijuna eura usmjereno na podizanje kvalitete u destinaciji Dubrovnik kroz partnerstvo Valamara i AZ mirovinskih fondova.