Vergal stiže u novom i redizajniranom izdanju

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal iz vlastite proizvodnje novigradske hotelijerske kompanije Aminess ima novo, osuvremenjeno izdanje. Redizajn obuhvaća novu etiketu i ambalažu, te u potpunosti odražava ovaj višestruko nagrađeni vrhunski proizvod u kategoriji najboljih svjetskih maslinovih ulja. Novi dizajn već na prvi pogled odaje posebnost terroira te složenost mirisa i okusa koje Vergal čini jedinstvenim. Tekstura papira, pastelne boje te nova i pojednostavljena forma stavljaju naglasak na proizvod iza same etikete.

Aminess već 15 godina ulaže u uzgajanje sortnih ulja kao što su Frantoio, Leccino, Pendolino i Istarska bjelica, a svaka od njih daje ulja specifičnih aroma koja su savršen dodatak vrhunskim delicijama.

Maslinici u kojima nastaje Vergal nalaze se u neposrednoj blizini mora, što pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Godišnje se ručno ubere i preradi 50 tona plodova masline, od čega se proizvede oko 5000 litara vrhunskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Kvalitetu Vergala prepoznali su i brojni stručnjaci koji su mu dodijelili više prestižnih domaćih i međunarodnih priznanja. Poput, ovogodišnje nagrade dodijeljene u sklopu Međunarodnog natjecanja svjetskih jestivih ulja koju dodjeljuje L’Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles (AVPA) u Parizu. U velikoj konkurenciji od preko 400 proizvođača iz 20 zemalja svijeta, Vergal Leccino nagrađen je srebrnom medaljom, dok je Vergal Frantoio okrunjen posebnom Gourmet nagradom.

Vrhunsku kvalitetu Vergal ulja dosad su potvrdila i druga prestižna priznanja. Među njima je i zlatna medalja za Vergal Frantoio kao jedno od najboljih svjetskih ulja u 2019. godini, osvojena na jednom od najvećih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete ulja The New York International Olive Oil Competition u New Yorku. Da se u Novigradu proizvodi jedno od najcjenjenijih svjetskih ulja potvrđuje i renomirani svjetski vodič najkvalitetnijih maslinovih ulja Flos Olei u koji je Vergal prošle godine uvršten po sedmi put.

Ne zaboravite, osim što pogoduje zdravlju krvožilnog sustava i jetre, maslinovo ulje pomlađuje, podiže razinu energije, te smanjuje loš kolesterol.