Vinarija Kutjevo plasirala na tržište novu berbu Vrhunske graševine 2017.

Vinarija Kutjevo predstavila je u vinoteci Bornstein svoju novu Vrhunsku graševinu berbe 2017. te je među prvima koja ju je već krajem siječnja plasirala na tržište. Vrhunska graševina predstavlja najnagrađivanije vino vinarije Kutjevo, a nova je berba proizvedena u atraktivnom i modernom stilu s ciljem praćenja svjetskih trendova u stvaranju vina. Karakteristične je zlatnožute boje zelenkastog odsjaja, sadržajnog i razvijenog sortnog voćno-herbalnog bouqueta te izrazito svježe aromatike. Ovo vino predstavlja zapanjujuću usklađenost svih značajnijih komponenti ove jedinstvene sorte. Graševinu berbe 2017. krase ugodno topla reskost zaokruženog tijela koje prelazi u prepoznatljiv osvježavajuće umjereno gorkast retrookus s dobro očuvanim i uklopljenim kiselinama.

„Protekla godina je, u vinogradarskom smislu, bila izuzetno teška – u travnju su pale temperature, ljeto je bilo izuzetno vruće i aridno te su se samo pravovremenom berbom mogli izbjeći loši učinci po grožđe, a naposljetku i vino. U vinariji Kutjevo smo izuzetno zadovoljni prošlogodišnjom berbom. Vrhunska graševina je izuzetne kakvoće, a ono što mene veseli je očuvana svježina te naglašena aromatika u njoj. Ova graševina se proizvodi od grožđa s naših najboljih vinogradarskih položaja Vetovo, Hrnjevac i Vinkomir, što garantira najveću kvalitetu sirovine za proizvodnju ovog vrhunskog vina. Vjerujem kako će upravo Vrhunska graševina 2017. zasjati tržištem kao i mnogobrojne prijašnje koje već desetljećima nalaze put do ljubitelja vina diljem regije i šire“, istaknuo je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva.

Vinarija Kutjevo jedna je od najznačajnijih vinarija regije te se može pohvaliti tradicijom od gotovo 800 godina u proizvodnji vrhunskih vina, čiju kvalitetu potvrđuju brojne osvojene medalje na svjetskim vinskim natjecanjima poput Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini, kao i na brojnim domaćim ocjenjivanjima.