Vrhunski chefovi Sandra & Dane od sada su dio Allora tima

Foto: Ivan Ivanišević

Splitski restoran Allora unatrag dvije godine (p)ostao je nezaobilazno odredište za sve one koji žele prigristi ukusan zalogaj uz piće, doći na finu romantičnu večeru, poslovni ručak, isprobati fantastični doručak i brunch ili pak organizirati slavlje. Sve to, unutar “starijeg brata” – hotela ORA. Kako riječ ORA prevedena s talijanskog jezika označava vrijeme, odlučili su kako je vrijeme da business & city hotel dobije veliki i prepoznatljivi brand i u sektoru ugostiteljstva. Na putu ka tome, došlo je do velike i zvučne kolaboracije – partneri restorana Allora od sada su vrhunski chefovi – Sandra i Dane Tahirović.

Imena Sandra i Dane jedna su od najprepoznatljivijih na splitskoj gastronomskoj sceni. Ovaj vrhunski kulinarski tandem svoje je ime postavio visoko i na ljestvici renomiranih hrvatskih chefova. Naime, Sandra & Dane 2020. godine proglašeni su najboljim chefovima sutrašnjice, što je jedna od najprestižnijih nagrada koju dodjeljuje poznati svjetski gastronomski vodič Gault & Millau.

Foto: Ivan Ivanišević

Odlikuje ih moderan stil kuhanja, a prije svega vode računa o tome da svojim gostima ponude najbolju moguću namirnicu koju mogu pronaći na tržištu pa se tako njihov slogan “hrana s potpisom” pokazao kao logičan izbor.

Upravo u takvoj hrani, s njihovim potpisom, od sada će uživati i gosti restorana Allora by Sandra & Dane, gdje je predstavljen novi à la carte menu, koji u svojoj srži sadrži sve ono što Dalmaciju čini tako neodoljivom. Raskošnim, ali ne prevelikim, à la carte menijem dominiraju delicije iz mora. Uz oboritu ribu koja svakodnevno dolazi od prokušanih partnera, tu su i maštovita predjela…

Još jedna novost u konceptu su posebne večere petkom te buffet ručak po principu ‘All You Can Eat’ nedjeljom. Tako već ovog petka, 26. studenoga, najavljuju prvo druženje uz menu u slijedovima, koji će krenuti već u aperitiv baru, u obliku malih zalogaja, a nastavit će se raskošnom večerom te nastupom odličnog cover banda Offswing.

Dva dana poslije, 28. studenoga, na rasporedu je prva nedjelja u nizu tijekom koje će se od 13 sati posluživati buffet ručak prepun delicija iz Allora by Sandra & Dane kuhinje. Za jedinstvenu cijenu, gosti će moći uživati u hrani do popodnevnih sati, bez ograničenja, po principu ‘All You Can Eat’.

Ovom suradnjom, prvom takve vrste u Splitu, hotel Ora je postao prvi hotel u Splitu koji je uzeo u partnerstvo brand “izvana” i na taj način pokazao koliko ozbiljno vodi računa o kvaliteti usluge u svom hotelu. Dugoročni cilj suradnje je da grad Split dobije jedan ozbiljan gastro hotel koji u svom sklopu ima à la carte restoran otvoren, kako za goste hotela, tako i za sve građane Splita.

Restoran i bar otvoreni su od 7 sati ujutro kada možete popiti svoju prvu kavu, doručkovati nešto iz à la carte menija doručka sve do 13 sati, kada se počinje posluživati ručak, dok je kuhinja otvorena sve do 23 sata.

Ova odlično koncipirana gastro lokacija oduševit će vas bilo da ste se odlučili za obiteljsko ili poslovno druženje, intimnu večeru ili druženje s prijateljima. Dočekat će vas ljubazno osoblje pod vodstvom Sandre & Dane te veliki privatni parking u garaži, koji je za goste restorana i bara besplatan.

Sve informacije i rezervacije možete dobiti na telefon 021/778-708.