Ovog će se četvrtka (1. srpnja) u restoranu Tagliata u Zagrebu održati posljednji od pet evenata u nizu, kojima je organizator agencija Ricerca Mercato najavila i otvorila turističku sezonu te napravila veliki korak u oživljavanju i oporavljanju ugostiteljsko-turističkog sektora nakon globalne pandemije. Kako i sam naziv govori – Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca – event je namijenjen ugostiteljima, hotelijerima, vinarima, gastronomima i svima povezanim s HoReCa industrijom.
Cilj manifestacije jest poslovno povezivanje proizvođača raznih proizvoda i delicija s ugostiteljsko-turističkom strukom te edukacija i podizanje kvalitete usluge i ponude.
Partneri ovog projekta su Hrvatska turistička zajednica, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb, Obrtnička komora Zagreb, a sam projekt je i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.
Ulaz je besplatan, kao i korištenje čaše i ulaz na sve radionice, a goste očekuju brojne edukativne radionice, mnogobrojni izlagači s kvalitetnim proizvodima te humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina i humanitarni Cooking show. Pripremu Cooking showa i večere vodit će gastro chef Dragan Jovanović, Luka Dančulović i Tomislav Karamarko, dok će u pripremi večere uz njih sudjelovati i kuhari restorana Tagliata.
Cjelokupni raspored eventa možete pronaći u nastavku:
11:00 – 12:00 | Prijava gostiju i piće dobrodošlice |
12:00 – 12:15 | Otvaranje konferencije i uvodni kratki govori |
12:15 – 13:00 | Prezentacija svih izlagača uz degustaciju njihovih proizvoda |
13:00 – 14:30 | Pauza uz druženje s izlagačima i humanitarni Cooking Show – lokalna enogastronomija Prezentacija gostiju iz Kaštela: Kaštelanski žmuli i pjati, kaštelanska eno-gastro baština |
14:30 – 14:45 | Meiko stroj za čaše, prezentacija Gastro Tim |
14:45 – 15:20 | Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu, sommelier Mario Meštrović |
15:20 – 16:00 | Potencijal Roze vina, sommelier Filip Savić |
16:00 – 17:00 | Pauza uz druženje s izlagačima |
Dvorana 1 17:00 – 17:15 17:15 – 17:30 17:30 – 18:15 |
Riesling – tajna dugovječnosti, sommelieka Manuela Maras i Kruno Filipović Glassology koncept by Libbey, prezentacija Scorpio Novi trendovi u miksologiji, prezentacija Barmen.hr Zoran Lukić i Filip Sarilar |
Dvorana 2 17:00 – 17:30 17:30 – 18:00 |
Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije i Foodd plating, chef i vlasnik Gastro kluba Pula Dragan Jovanović Prezentacija vrhunskog kuhara Tomislava Karamarka |
18:15 – 19:00 | Pauza uz druženje s izlagačima |
19:00 – 20:15 | Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, sommelierka Mira Šemić |
19:00 – 20:00 | Izlagački prostor se zatvara |
20:30 – 23:00 | Humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina, večeru i prezentaciju stručno će voditi vrhunski sommelieri i kuhari (uzvanike pozivaju izlagači i partneri) |
23:00 | Zahvala uzvanicima od strane tima Wine EnoGastro Vip Eventa i zatvaranje eventa |
Ukoliko ste zainteresirani i želite doći na ovaj događaj potrebno je prijaviti se na web stranici https://dantes.biz/ zbog ograničenog broja gostiju!