Wine&Bike Tour Erdut od 8. do 9. rujna

Početkom berbi grožđa nastavlja se i berba za trenucima za pamćenje. Drugog vikenda u rujnu, tradicionalno nam stiže omiljena manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav.

U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene. Ovim putem pozivamo i vas da pronađete svoje razloge za zadovoljstvo te nam se pridružite u Erdutu na dionizijskoj manifestaciji kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

>>WINE&BIKE TOUR ERDUT – PROGRAM

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 8. do 9. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Wine&Bike Tour Erdut otvara se s komedijom „Susjedi“ Kerekesh Teatra, kazališne izvedbe poznate TV serije.

Amira Medunjanin

Amira Medunjanin, pjevačica koju su svjetski mediji nazvali bosanskom Billie Holiday, nakon niza nastupa po regiji u subotu, 9.9., nastupa na prekrasnoj pozornici s pogledom na Dunav i zvijezde. S nama je i poznati hrvatski književnik i dramski umjetnik Enes Kišević koji će nas svojom poezijom uvesti u svijet vina i umjetnosti i izložbu „Umjetnost u vinariji“ koja se kreće od vinarije do vinarije uz umjetničke radove Zorana Šimunovića, Ivane Lončarić, Atile Adama i Sabine Ostojić.

Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Općine Erdut, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, Osječko – baranjska županija, Kreativna agencija Adverta i Hrvatska turistička zajednica.