Wizz Air pomaže ukrajinskim izbjeglicama

Wizz Air je objavio da će pomoći ukrajinskim izbjeglicama nudeći im 100.000 besplatnih mjesta* na svim letovima kontinentalne Europe koji polaze iz pograničnih zemalja Ukrajine (Poljska, Slovačka, Mađarska, Rumunjska). Wizz Air je predan pomaganju izbjeglicama da dođu do svojih krajnjih odredišta, gdje god to bilo. Wizz Air je već dodao veće zrakoplove i dodatne letove iz pograničnih zemalja u Europu kako bi pomogao u pružanju potpore kretanju izbjeglica po potrebi.

Osim toga, Wizz Air uočava da su se mnoge izbjeglice već počele kretati i da bi mogle zaglaviti na drugim lokacijama. Zbog toga će zrakoplovna tvrtka ponuditi 29.99** eura kao pristojbu za spašavanje na svim ostalim letovima (osim UAE, Islanda i Kanarskih otoka), kao i 69.99** eura kao pristojbu za spašavanje na svim letovima za UAE, Island i Kanarske otoke.

Ukrajinske izbjeglice koje žele rezervirati let mogu to učiniti posjetom na: https://wizzair.com/#/rescue. 100.000 besplatnih mjesta i pristojbe za spašavanje bit će dostupne za putovanje tijekom ožujka. Putnici su prilikom rezervacije dužni predočiti broj ukrajinske putovnice/osobne iskaznice i prilikom prijave predočiti ukrajinsku putovnicu/osobnu iskaznicu.

Kupci se i dalje potiču da provjere našu web stranicu, jer niže pristojbe mogu biti dostupne.  Međutim, želimo osigurati da sve ukrajinske izbjeglice imaju pristup cjenovno pristupačnim putovanjima bez obzira na to gdje se nalaze u ovo krizno vrijeme.

József Váradi, glavni izvršni direktor Wizz Aira, izjavio je: “Naša srca su s ukrajinskim narodom tijekom ove krize. Predani smo pomaganju što većem broju ukrajinskih izbjeglica da dođu na sigurno mjesto, zbog čega ćemo im ponuditi 100.000 besplatnih mjesta iz pograničnih zemalja i posebne pristojbe za spašavanje na svim ostalim letovima. Već smo vidjeli velike humanitarne napore na terenu od strane naših ljudi diljem mreže, a kao tvrtka željeli smo odigrati svoju ulogu u tim naporima. Rado ćemo pružiti sigurno i ugodno putovanje za ove izbjeglice.”

*Slobodna mjesta:

Navedeni broj karata (100.000) po cijeni od 0 EUR vrijedi do isteka raspoloživosti za odabrane letove s polaskom u ožujku 2022. Uključena je jedna ručna torba (maks.: 40x30x20cm). Torba za kolica i svaki komad prijavljene prtljage podliježu dodatnim naknadama. Cijena se odnosi samo na rezervacije napravljene na https://wizzair.com/#/rescue.

**Za cijene od 29,99 EUR i 69,99 EUR:

Cijena u jednom smjeru, uključujući administrativnu naknadu. Uključena je jedna ručna torba (maks.: 40x30x20cm). Torba za kolica i svaki komad prijavljene prtljage podliježu dodatnim naknadama. Cijena se odnosi samo na rezervacije napravljene na https://wizzair.com/#/rescue.

Dijeli