Zadarski Maraschino pije se u jedinom hotelu sa 7 zvjezdica na svijetu, super luksuznom Burj Al Arabu u Dubaiju

Popularnost zadarskog Maraschina u Europi ima tradiciju dužu od dva stoljeća. Još su tada europski plemići jako dobro znali kako je višnja maraška iz područja Zadra i Ravnih kotara magična te daj plod najbolje kvalitete koji je zaštitni znak obožavanog likera Maraschina.

Kroz povijest Maraschinova popularnost širi se svijetom, a od ove godine postaje i neizostavan dio bogate restoranske i klupske scene Ujedinjenih Arapskih Emirata i to strelovitom brzinom, a sve zahvaljujući naporima zadarske Maraske, članice Stanić grupe.

Nakon prvog održanog Masterclassa u renomiranom restoranu Soul Kitchen koji je oduševio iznimno zahtjevnu barmensku scenu Dubaija, Maraskin predstavnik u Emiratima rasprodao je sve zalihe Maraschina u samo devet dana. Svi koju su probali jedini pravi i izvorni zadarski Maraschino odlučili su upravo njega uvrstiti u svoje barove, klubove i restorane. Pa se tako od nedavno Maraschino nalazi na karti pića jedinog hotela na svijetu sa sedam zvjezdica, super luksuznog Burj Al Araba u Dubaiju kao i nove hit destinacije na palmi hotela Atlantis the Royal.

Glavni barmen iz restorana Milos, hotela Atlantis the Royal u Dubaiju Vladyslav Revkevych je tom prilikom istaknuo – “Oduševljen sam okusom Maraschina i želim kreirati nove signature koktela s Maraschinom za naš novi meni. Iza svakog signature koktela kojeg ćemo osmisliti, bit će posebna priča o jedinstvenom likeru višnje maraške koju se veselim podijeliti s našim gostima jer je riječ o proizvodu iznimne kvalitete i duge tradicije“.

Potaknuta odličnim uspjehom, Maraska je nedavno održala i Masterclass u luksuznom lancu hotelu Shangri-La u Abu Dabiju koji inače posjeduje hotele u svim svjetskim metropolama na najekskluzivnijim lokacijama. U Abu Dabiju je nakon Mastrerclassa održano i natjecanje barmena iz svjetski poznatih restorana koji imaju svoje podružnice u Emiratima kao što su Hakkasan, “Siddhartha” by Buddha Bar i Craft by Side Hustle.

„Maraschino je sastavni dio kultnih koktela poput Aviation i Last Word, no imam osjećaj da je upravo sada vrijeme njegovog povratka na velika vrata. Niz godina u fokusu su ginovi, bitteri i tequila, a svi znamo kako su barmeni stalno u potrazi za nečim novim i kako se naša industrija brzo mijenja, stoga ne čudi što je zadarski Maraschino postao hit na mixology sceni. Njegova voćna aroma, slojevitost okusa i osvježavajuća nota pružaju barmenima zaista širok spektar mogućnosti za razvijanje novih mix pića od jednostavnih špriceva pa sve do kompleksnih koktela. Kombinacija tradicije i suvremenosti je dobitna kombinacija koju zadarski Maraschino ima, a svi znamo da klasici traju vječno s razlogom“, Tauland Hyka, barmen iz Dubaija.

Tauland Hyka

Maraska je u proteklih nekoliko mjeseci organizirala niz natjecanja, mastercalssova i manjih događanja u renomiranim hotelima i njihovim barovima te restoranima u Emiratima gdje su gosti bili barmeni iz svjetski poznatih barova poput One Zabeel, Mamazonia i Clay.

Maraska planira daljnje širenje na tržištu Bliskog Istoka, uz kontinuiranu promociju i pozicioniranje Maraschina kao neizostavnog sastojka u vrhunskim koktelima koji će biti dostupni na IN mjestima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i cijelom Bliskom istoku.

Početkom sljedeće godine Maraska će lansirati natjecanje za barmene „Cherry blossom“ u suradnji s brendom prirodnih voćnih sokova Juicy koji je također dio Stanić grupacije. U sklopu natjecanja barmeni će imati priliku razvijati svoju kreativnost, a barmen koji osmisli najbolji koktel s Maraschinom osvojit će put u Hrvatsku i posjet plantaži višnje maraške u okolici Zadra.

„Maraschino je simbol hrvatske tradicije i kvalitete, a naš cilj je da ovaj jedinstveni liker osvoji srca potrošača i u Emiratima, kao što je to činio stoljećima širom svijeta. Naši planovi su veliki i želimo cijelom svijetu pokazati zašto je zadarski Maraschino poseban, vjerujemo u njega i sigurni smo da će njegovu superiornost prepoznati i cjelokupna svjetska mixology scena“, zaključila je Nina Stanić, direktorica marketinga Stanić grupe.