Zagrebački hotel Antunović domaćin WINE EnoGASTRO Vip Eventa

Sedmo izdanje Wine EnoGASTRO VIP Eventa, ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca, ove godine okupilo je i privuklo do sada najveći broj izlagača i posjetitelja.

Nakon četiri ovogodišnja izuzetno uspješna VIP eventa održana u Rijeci, Novigradu, Splitu i Zadru, slijedi event u srijedu, 29. ožujka 2023. u Zagrebu, u novouređenoj dvorani hotela Antunović s početkom u 13 sati.

Riječ je o dosad najvećem Wine EnoGASTRO Vip Eventu po broju izlagača, kojih će biti 59 (što je mnogo više od koncepta koji je organizator planirao), zatim prema velikom interesu gostiju – aktera iz turizma i usko vezanih grana, ali i po interesu medija koji žele dati potporu ovom konceptu događaja. Ali ulaznica ima još i one su kao i sve do sada – besplatne.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine,…) i osobe koje dolaze iz usko vezanih grana uz turizam za besplatno sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na info@dantes.biz

Ovaj po mnogočemu poseban i autentičan događaj, u organizaciji Dantesa i agencije RICERCE MERCATO, s tradicijom koja traje već sedmu godinu u kontinuitetu, održava se u pet gradova diljem Hrvatske s ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Wine EnoGASTRO VIP Event je usmjeren na ugostitelje i hotelijere, kako na vlasnike tako i djelatnike objekata, te općenito na HoReCa sektor i gospodarstvenike usko vezane uz ugostiteljstvo i turizam. Nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s klijentima.

Ove godine je pripremljen najbogatiji program do sada s velikim brojem stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica, a organizator posjetitelje dočekuje s porukom da je riječ o zajedničkom događaju svih sudionika uključujući i posjetitelje, koji svojim dolaskom podržavaju događaj, jer jedino zajedno možemo ostvariti izvrsne i značajne rezultate za naš turizam.

S fokusom na kvalitetu i velikim naglaskom na male proizvođače s ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupiti će probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako će u Zagrebu biti Turopoljski štrukli Cipov, zatim vina Đurinski, Eko vinarija Bolfan Vinski Vrh, zatim razne druge tvrtke (PiK Vrbovec, Igomat, AlexanderCommerce … i veliki broj ostalih izlagača).

Publika na Wine EnoGASTRO VIP Eventu je također ciljana i probrana, dok je sudjelovanje moguće isključivo uz pozivnicu, a u dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizatori su u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima omogućili sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Brojni profesionalci su prepoznali Wine EnoGASTRO VIP Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu i degustacijskim radionicama:

– Crvena vina zadarske regije… dragocjeni nektar!
– Moć gostoljubivost i stjecanje lojalnosti gosta
– Mira i tri mušketira (Ščurek vina, Prelac i Matić vina)
– Arabica vs. Robusta – Sve što treba znati o kavi – Frank prezentacija
– Zlatne perle – Pjenušava renesansa Radgone
– Digitalni marketing u turizmu – Kako postati hit na društvenim mrežama
– Važnost odabira dobre glazbe u hotelima i ugostiteljskim objektima
– Primjena extra djevičanskog malinovog ulja u gastronomiji
– Pivski vodič kroz Hrvatsku – kako degustirati pivo …

Govornici su vrhunski profesionalci koji nesebično svoje znanje i iskustvo prenose na mnogobrojne uzvanike, a na tim predavanjima i radionicama stvara se iznimna pozitivna atmosfera, energija ali i sinergija u kojoj gosti najviše profitiraju novim znanjima, idejama i kvaliteti.

Osim navedenih radionica, uvijek najatraktivnija, enogastro-edukacijsko-degustacijska prezentacija gostujućih chefova, u izvedbi kojih će se smjenjivati vrhunski sljedovi, koje je vinska akademkinja i sommelierka Mira Šemić izvrsno uparila s odgovarajućim pratećim vinima – Koja jela i koja vina?

Partneri i pokrovitelji ovog važnog događaja su Hrvatska turistička zajednica, TZG Zagreba, TZ Zagrebačke županije i uz potporu Zagrebačke županije, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Očekuje se u Zagrebu kao i na svim dosadašnjim eventima velika posjećenost, a ovaj event u zagrebačkom hotelu Antunović biti će ujedno zaključni ovogodišnji event ove velike i za turizam vrlo značajne turneje.

Više informacija o događaju, programu i predavačima možete pronaći na web stranici  dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine EnoGASTRO Vip Eventa.