618 mil. vrijedna investicija Hotela Plat proglašena strateškim projektom

Hotel Plat

Projekt izgradnje luksuznog resorta Hotela Plat d.d. u općini Župa dubrovačka Vlada je proglasila strateškim projektom Republike Hrvatske.

Karisma Hotels Adriatic (KHA) koja upravlja Hotelima Plat d.d., ukupnu vrijednost cjelokupnog projekta, uključujući samu akviziciju i investiciju, procjenjuje na više od 618 milijuna kuna. Nakon završetka planiranog investicijskog ciklusa u rekonstrukciju i izgradnju novih kapaciteta, čija je vrijednost procijenjena na više od 428 milijuna kuna, Hoteli Plat d.d. raspolagat će s 550 smještajnih jedinica standarda 5*, a novi resort će se na tržištu pojaviti pod TUI-jevim najprestižnijim brendom SENSATORI.

„Investicija u Sensatori Dubrovnik hrvatskoj turističkoj ponudi donijet će novu kvalitetu te dati svoj doprinos razvoju gospodarstva i zaposlenosti ove regije. Siguran sam da ćemo s inovativnim konceptom našeg resorta i kvalitetom usluge postaviti nove standarde u hrvatskom turizmu. Dolaskom brenda Sensatori dodatno je potvrđeno povjerenje TUI-a kao najveće svjetskog turoperatora u hrvatski turizam. Nadalje, ovim projektom još smo jedan korak bliže cilju koji smo si zadali – da KHA upravlja s 5000 soba u široj regiji“, izjavio je Marinko Benić, predsjednik uprave i izvršni direktor Karisma Hotels Adriatic.

Hotel Plat

SENSATORI Dubrovnik, odnosno danas hoteli Plat, u punom sjaju i iznimnoj ponudi na hrvatskom turističkom tržištu zasjat će početkom 2019. godine, a gostima će ponuditi 550 smještajnih jedinica između kojih i prepoznatljive Karisma „swim up“ sobe s izravnim ulaskom u bazene s terasa samih soba, 5 vrhunskih restorana i 8 barova, od čega 3 smještenih na samim bazenima. Iznimnih dodatnih sadržaja neće nedostajati ni u ponudi čak 6 bazena, koji će se prostirati na prostoru od više od 2000 m². Najmodernija wellness i spa zona zauzimat će više od 1200 m² dok će bogati sadržaji dodatno ojačati atraktivnost ove lokacije i u dijelu ponude za djecu te zabavnih i sportskih sadržaja.

Podsjetimo, KHA četiri d.o.o. (društva kćeri Karisma Hotels Adriatic) je u svibnju 2015. godine kupila većinski udio u društvu Hoteli Plat d.d. od Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP-a). Odmah nakon kupnje angažiran je tim stručnjaka koji intenzivno radi na pripremi sve potrebne dokumentacije, a kako bi se planirane investicije čim prije započele. Sukladno navedenom, projekt je u srpnju 2016. uvršten na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Hoteli Plat od završetka Domovinskog rata rade uz smanjene kapacitete, što konkretno znači da je u funkciji bilo tek 236 soba, a čak 426 soba van funkcije. Ova investicija KHA grupe u Hotele Plat d.d. treći je projekt u Republici Hrvatskoj, a gledajući od 2013. godine kada je KHA započela s djelovanjem. Nakon kupnje i rekonstrukcije kapaciteta Hotela Koločep d.d. tijekom 2013. i 2014. godine u vrijednosti od 110 milijuna kuna, tijekom 2014. i 2015. kupljeni su i kompletno obnovljeni i kapaciteti Hotela Živogšoće d.d. u ukupnoj vrijednosti većoj od 250 milijuna kuna.