Jedan od najboljih barmena na svijetu dolazi u Hrvatsku

Danil Nevsky, jedan od najboljih barmena na svijetu, u rujnu će posjetiti Hrvatsku. Danil, u online zajednici poznatiji kao Cocktailman, u srijedu 25. rujna će stati iza šanka zagrebačkoga Peaches&Cream bara, a u četvrtak 26. rujna preuzet će šank splitske Bokamorre. Osim što će imati priliku kušati njegove koktele, posjetitelji će iskusiti i njegov jedinstven te neposredan pristup gostima.

Danil, koji sebe opisuje kao barmena, konzultanta i skitnicu, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a ove je godine proglašen drugom najutjecajnijom osobom u svjetskoj barskoj industriji prema izboru Bar World 100. Tijekom više od 15 godina rada u ugostiteljskoj industriji, Danil se profilirao kao barmen posvećen unapređenju svjetske barske industrije kroz osnaživanje barmena diljem svijeta.

Osnivač je i glavni izvršni direktor Indie Bartendera, platforme koja među barmenima promiče kreativnu slobodu i financijsku stabilnost, a u sklopu koje je do sada educirao više od 25.000 barmena diljem svijeta. Uz to, Danil surađuje s brendovima kao što je brend premium miksera Three Cents, te je pokretač prvoga neovisnog i anonimnog natjecanja na svijetu Indie Bartender Fund Competition u kojem je sudjelovalo više od 1.800 barmena iz cijeloga svijeta.

Svoju misiju Danil će nastaviti i u Hrvatskoj te će u Zagrebu i Splitu održati masterclass How to Conquer the Global Bar Industry. Masterclass je namijenjen profesionalcima iz ugostiteljske industrije, barmenima te partnerima Coca-Cole HBC Adria, koja projektima poput Raise the Bara pruža podršku razvoju ugostiteljskoga sektora, a osim kroz projekt to radi i kroz svoje brendove kao što je Three Cents čiji je Danil ambasador.