Terme Sveti Martin ponovno u vrhu najboljih u Europi

Terme Sveti Martin ponosni su novi vlasnik prestižne nagrade Europske Spa Udruge (ESPA – European Spas Association) kao najbolji Inovativni medicinski spa (Innovative Medical Spa) koja im je dodijeljena u Litvi, točnije najstarijem i najvećem litvanskom spa gradu zvanom Druskininkai, koji ove godine slavi 230 godina postojanja.

Druskininkai je ove godine ugostio ESPA kongres, European Spas & Balneology Congress, od 25. do 27. rujna, tijekom kojeg su dodjeljene i Innovation Award nagrade, godišnje natjecanje koje odaje priznanje hotelima, resortima i termama, koji su razvili nove, izvanredne i učinkovitije pristupe za poboljšanje zdravlja i kvalitete života svojih gostiju. Nagrada odražava cilj udruge što je promicanje razmjene iskustava, najboljih praksi i znanja.

Ova nagrada i priznanje ističe nepokolebljivu predanost Terma Sveti Martin besprijekornom spajanju vrhunskih wellness tretmana s prirodnom ljekovitom snagom termomineralne vode i zadivljujućeg okruženja netaknutog zelenila prirode u kojima se Terme nalaze.

Terme Sveti Martin posvećene su redefiniranju tradicionalnog wellness iskustva te osmišljavanju autentičnih i holističkih tretmana kao i programa, kojima je zdravlje i dobrobit svakog gosta na prvom mjestu. Njihov inovativni pristup wellnessu nadilazi uobičajeni, dopuštajući stvaranje okruženja u kojem gosti mogu doista pomladiti i tijelo i um. Ovo priznanje potvrda je marljivog rada, strasti i kreativnosti iznimnog tima, čija je predanost izvrsnosti u spa uslugama i dalje njihova najveća pokretačka snaga.

„Nevjerojatno sam ponosna što mogu podijeliti da smo nagrađeni ovom titulom, koja je najznačajnije priznanje u europskoj spa i wellness industriji. Ova čast je nešto o čemu smo prije nekoliko godina mogli samo sanjati i pravi odraz predanosti, strasti, izvanrednih ideja i marljivog rada našeg tima. U središtu svega što radimo je filozofija Rudolfa Steinera, koja naglašava ravnotežu zdravog tijela, duše i uma. Biti prepoznat po spoju antropozofije, alternativnih wellness tretmana, održivog poslovanja, lokalnih proizvoda i hrane zajedno s našom ljekovitom termalnom vodom, izvanredno je postignuće i više sam nego ponosna na ono što smo zajedno postigli u posljednjih nekoliko godina. Želim zahvaliti našem nevjerojatnom timu, partnerima i gostima što dio ovoga, te što su sudjelovali u ovom putu, na kojem redefiniramo wellness i postavljamo nova mjerila u industriji terma.“, naglasila je Nuša Korotaj, Glavna izvršna direktorica Terma Sveti Martin.

Uz izvanrednu posvećenost wellnessu, Terme Sveti Martin jednako su predane održivom načinu poslovanja. Svjesne važnosti očuvanja okoliša, Terme su uložile značajna sredstva u projekte smanjenja svog ekološkog otiska. U skladu s time, implementirali su napredne sustave za reciklažu te reducirali upotrebu plastike i štetnih kemikalija. Održivost je duboko ukorijenjena u njihovu filozofiju poslovanja, a kroz suradnju s lokalnim dobavljačima i korištenje lokalno uzgojenih namirnica, dodatno promiču održivi razvoj i zdravlje svojih gostiju, kao i zajednice. Ovaj pristup čini Terme Sveti Martin ne samo inovativnim wellness centrom, već i predvodnikom u održivom turizmu.