Hotel Esplanade dostavlja svoje gurmanske božićne delicije

Hotel Esplanade pripremio je Gourmet kolekciju božićnih jela „za van“ koje dostavlja uz siguran beskontaktni drive-through sustav narudžbe jela – uz mogućnost osobnog preuzimanja ili dostavu limuzinom

Ukusna domaća pašteta od bakalara s Esplanadinim potpisom, salata od hobotnice, primamljiva salata s rižinim rezancima i kozicama, krem juha od čičoka, quiche lorraine s dimljenim lososom i hrenom, pita s bakalarom, domaći bakalar na bijelo ili crveno, domaća sočna savršeno pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem, ili pak cijela purica s mlincima i finim krumpirom dauphinoise uz umak od začinskog bilja, rolana teleća plećka, legendarni Esplanadini štrukli zapečeni u finom vrhnju, tradicionalni Esplanadin božićni kuglof sa začinima, sušenim voćem i čokoladom, makovnjača, orahnjača ili neodoljiva selekcija blagdanskih kolačića u pažljivo stiliziranoj ambalaži – zamislite sve ovo na stolu u vašem toplom domu, spremno za posluživanje i gurmansko uživanje.

VRHUNSKE DOMAĆE NAMIRNICE

Esplanadin tim vrhunskih kuhara, nakon dobro poznate Esplanadine božićne purice i kolača koji su posljednjih godina bili pravi blagdanski hit među domaćicama, ovog je adventa znatno proširio ponudu narudžbi jela za van.

„Kreirali smo ponudu u kojoj svatko može pronaći ponešto za sebe, ponudu koja je dostupna gostima svaki dan. Pobrinuli smo se da u ovim novonastalim uvjetima, u kojima ljudi ne mogu ići u restorane i preporučuje se izbjegavanje odlaska u kupnju, ponudimo vrlo jednostavnu uslugu i baš sve za raskošan blagdanski stol kod kuće. Vidimo da postoji povećana potreba za narudžbama, a naša se ponuda svakako ističe pakiranjem, količinom te dobrim omjerom cijene i kvalitete namirnica koje pažljivo biramo.

Patka je, primjerice, iz slobodnog uzgoja i dolazi iz OPG-a Orehovec iz Međimurja na Dravi. Naše purice provjerene su kvalitete, također iz slobodnog uzgoja, i stižu iz obližnjeg OPG-a, dok domaću teletinu nabavljamo u Zagorju, a brancin je iz Jadranskog mora. Jako pazimo da jela pripremamo samo od vrhunskih namirnica, a naši gosti to prepoznaju. Primjerice, consommé pripremamo već desetljećima po tradicionalnoj recepturi: u juhu dodajemo konjak i čisto meso od buta te kuhamo satima da bi se dobila najfinija koncentracija okusa. Zapečeni Esplanadini štrukli pripremaju se u našoj slastičarnici još od 50-ih godina prošlog stoljeća po istom isprobanom receptu, a u ovoj ponudi imamo i varijantu štrukli s brašnom bez glutena. Vjerujem da smo složili zaista primamljivu kolekciju”, istaknuo je Miroslav Jurić, sous chef Esplanadine kuhinje.

SIGURNA I BRZA DOSTAVA

„Postupak narudžbe Esplanade Gourmet kolekcije za van vrlo je jednostavan. Gosti nam se mogu javiti putem telefona, WhatsAppa, Vibera ili e-pošte, izvršiti narudžbu i platiti bankovnom transakcijom ili aplikacijom Keks Pay. Narudžbu mogu preuzeti u dogovoreno vrijeme putem brzog i efikasnog drive-through sustava, bez fizičkog kontakta te uz najviše standarde i stroge mjere opreza. Kada gost stigne svojim vozilom na stražnji ulaz hotela, naše osoblje u kratkom roku dostavlja i unosi u automobil svježe pripremljeno jelo, pakirano u stilizirane kutije. Jednostavno. Za one koji žele potpunu uslugu do svojeg kućnog praga, nudimo specijalnu dostavu limuzinom”, otkriva Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade te dodaje: „Velika je potražnja za našom ponudom hrane za van, a kada je ovako upakirana i jednostavna za konzumaciju, vjerujem da će oduševiti mnoge koji su inače redoviti gosti naših restorana. Blagdanska kolekcija tek je početak i sigurno nećemo stati na tome. Svakodnevno se prilagođavamo situaciji i nastojimo ponudom biti dostupni gostima u ovim novim prilikama.”