Acrobat D&M i Vino-Trade u Opatiju dovode najveća imena vinske scene

Tvrtka ACROBAT D&M d.o.o prije dvije godine pokrenula je Acrobat Portfolio Tasting, najznačajniju međunarodnu poslovnu vinsku smotru u Hrvatskoj koja je tada u Zagreb po prvi puta dovela neka od najznačajnijih imena svjetske vinske scene. Kako bi dodatno osnažili novo izdanje smotre koja će se održati 19. veljače 2022. u hotelu Kvarner Opatija, projektu se pridružila tvrtka VINO-TRADE d.o.o., najstarije društvo u Hrvatskoj koje se već 30 godina kontinuirano bavi trgovinom i uvozom vrhunskih vina i šampanjaca.

„Svake dvije godine održavat ćemo ovaj ekskluzivni event u drugom gradu Hrvatske, kako bi stranci upoznali našu lijepu zemlju, a i kako bismo doprinijeli vinskom i gastronomskom turizmu. I izrazito mi je drago što mi se pridružio Juraj, čija obitelj ima, vjerojatno najdužu tradiciju u Hrvatskoj kada pričamo o trgovini vina.“, izjavio je Dino Kušen, vlasnik ACROBAT D&M-a. Dodao je također kako pozivaju i naše vinare da se priključe ovom uistinu bitnom događaju za vinsku scenu Hrvatske.

Organizatori Vinotrade Acrobat Portfolio Tasting smotre, Dino Kušen vlasnik ACROBAT D&M-a i Juraj Dusper, direktor tvrtke VINO-TRADE, zajednički žele doprinijeti kulturi vina, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji, a za drugo izdanje ovog prestižnog i jedinstvenog vinskog događaja najavili su dolazak predstavnika najvažnijih svjetskih vinara (neki od njih su Vega Sicilia, Louis Roederer Cristal, Roberto Voerzio Barolo, Marjan Simčič, Biondi Santi, Gaja, Sassicaia, Ornellaia, Billecart Salmon, Vietti, Bordeaux, Jerman i drugi) te početak prodaje ograničenog broja ulaznica za događaj na kojem će biti predstavljeni noviteti pojedinih proizvođača, a održat će se i zatvoreni masterclassovi na kojima će polaznici moći otkriti tajne proizvodnje vina najekskluzivnijih proizvođača.

„Cilj nam je da posjetitelji uistinu uživaju i dožive profesionalno kušanje nekih od najboljih svjetski vina, tako će event trajati cijeli dan, od 11 ujutro pa do 18 sati. Ono na što smo uistinu ponosni su masterclassovi, njih 8, a posebno na vertikalu Cristala, koju će predstavljati Alexis Deligny, kuća Roederer.“, izjavio je Juraj Dusper, direktor tvrtke VINO-TRADE.

Elegancija i profinjenost prvog hotela na jadranskoj obali, hotela Kvarner, bit će idealan ambijent za petstotinjak ljubitelja kvalitetne kapljice koji će osim samog kušanja vina i jakih alkoholnih pića imati priliku sudjelovati na premijerama novih brendova te kušati asortiman svakog prisutnog dobavljača. Značajnost projekta za grad Opatiju, ali za hrvatski turizam  općenito prepoznala je i podržala Turistička zajednica Primorsko – goranske županije.