Anušić potpisao ugovore o potporama za ruralni turizam u iznosu od 159.200 eura

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu sa 79 korisnika s područja županije, ukupno vrijednih 159.200 eura, a najavio je i da se pripremaju veliki infrastrukturi projekti u smještajne kapacitete u toj županiji.

Riječ je o bespovratnim financijskim sredstvima namijenjenim za ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma, autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

Anušić je ocijenio da razvoj Osječko-baranjske županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru te da su rezultati odlični.

“Bilježimo povećanje broja dolazaka turista za više od 30 posto, a brojke su i nominalno sve ozbiljnije”, kazao je župan, napomenuvši da sukladno strategiji razvoja turizma ta županija kroz sustave potpora prati sve koji se žele baviti turizmom.

Također je najavio da se pripremaju veliki infrastrukturni projekti u smještajne kapacitete, odnosno hotele koji će zadovoljiti i najveće potrebe te ocijenio da predstoji sve bolje vrijeme za turizam u Osječko-baranjskoj županiji, kojim se može baviti 365 dana u godini.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija podsjetila je da je ta županija proglašena najsrdačnijom regijom, dodajući kako brzi utrošak sredstava za potpore svjedoči da su jako dobro detektirali potrebe poduzetnika i usmjerili ih kroz potpore.

“Osobito mi je drago što, uz poduzetnike koji su pioniri razvoja našeg turizma, danas vidimo i nova lica, a veliki broj poduzetnika prijavio je svoje projekte i na Nacionalni program oporavka i otpornosti”, rekla je Turalija. (Hina)