Barcaffè espresso okuplja najbolje regionalne bariste u Zagrebu

Kreće veliko finale najvećeg regionalnog natjecanja za bariste Barcaffè Barista Cup, pobjednika očekuje nagrada od 2 000 eura i prestižna L.A.G.S. edukacija

Top 9 odabranih, najboljih mladih barista s područja Hrvatske, Slovenije i Srbije dolazi na finale najvećeg regionalnog natjecanja u pripremi kave, Barcaffè Barista Cup, koje će se 1. listopada u 12:00 sati održati u Zagrebu, u trening centru Barcaffè Akademija u Radničkoj. Pobjednika natjecanja očekuju vrijedne nagrade i vrhunsko iskustvo, a posjetitelje izvanredna zabava, niz uzbudljivih sadržaja kao i prilika za druženje s najboljim ekspertima za kavu u regiji. Za dobru atmosferu i podršku natjecateljima pobrinut će se voditelji Ana Radišić i Joško Lokas.

Vodeće regionalno natjecanje za bariste

Svjesni da iza svake šalice kave stoji trud i znanje stručnog bariste, Barcaffè  espresso s ponosom organizira regionalno natjecanje Barcaffè Barista Cup. Riječ je o iznimno zanimljivom događanju, koje iz godine u godinu, okuplja ne samo najbolje bariste iz regije, već i sve ljubitelje espresso kave, pasionirane poznavatelje koji vole u njoj uživati ili pak za druge pripremati.

Ovogodišnje natjecanje Barista Cupa okuplja izvanredne mlade nade regije, pred kojima je sjajna budućnost u svijetu kave. Devetero finalista, po troje iz svake zemlje – Andrej Vajčner, Marko Čačić i Kristijan Tomeković iz Hrvatske, Katarina Feucht, Eva Bogdan i Klemen Maček iz Slovenije i Mateja Putić, Nikola Milićević i Vanja Viner iz Srbije natječu se u tri discipline: priprema espresso kave, free-pour latte i piće s potpisom. Tko će odnijeti titulu najboljeg bariste regije 2022., saznat ćemo ovog vikenda, u subotu 1. listopada, prigodno na Međunarodni dan kave.

Pobjednika očekuju bogate nagrade

Barcaffè espresso je pripremio bogate nagrade za natjecatelje. Pobjednik osvaja prestižnu certificiranu L.A.G.S. edukaciju, trening prženja sa specialty kavama s vrhunskim poznavateljem kave Nikom Orošijem, Barcaffè espresso barista edukaciju, ali i vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 2,000 eura. Niti drugi natjecatelji neće ostati kratkih rukava, a osim bogatog iskustva i prilike da uče od najboljih Barcaffè je za njih pripremio i brojne primamljive nagrade.

Vrhunski profesionalci u žiriju

Stručni žiri ovogodišnjega Barista Cupa čine veliki ljubitelji i vrhunski poznavatelji kave i načina pripreme kave od kojih ponešto može naučiti svaki ozbiljan zaljubljenik u ovaj čarobni napitak. Ovakvo natjecanje zasigurno ne može proći bez Nika Orošija. Nik je najpoznatiji hrvatski barista, višestruki Barista Champion, vlasnik pržionice za specialty kavu, dobitnik nagrade World Baristas Choice Award.

Svoje znanje nesebično prenosi generacijama barista. U suradnji sa Barcaffe baristima, objavio je i Barista Book povodom otvorenja Barcaffe Akademije prošle godine. Također, tu su i renomirani sudci, Peter Ševič, AST trener i stručnjak za specialty kavu, Aleš Gorenc, pobjednik slovenskog Barista Cupa 2022. godine, Renata Kočevar, L.A.G.S. trenerica i državna prvakinja 2019. godine u kategoriji crnog lončića, Filip Lipnik, barmen, profesor i vlasnik škole “Art of Bar Academy”, Matija Matijaško, pobjednik Ljubljana Barista Battle i glavni edukator Barcaffè akademije Hrvatska i Novak Nenezić, Barcaffè barista trener, član svjetskog udruženja barmena.

Barcaffè – tradicija duga pola stoljeća

Barcaffè je brend s tradicijom dugom 50 godina, posvećen odabiru samo najkvalitetnijih zrna kave na njezinom putu od sunčanih plantaža do šalice savršenog espressa. Barcaffè kontinuirano prati trendove i osluškuje nove zahtjeve svojih partnera i korisnika, uz fokus na stalni razvoj i unapređenje proizvodnje i proizvoda primjenjujući inovacije i brigu o kvaliteti.

Dodatnu potvrdu vrhunske kvalitete dokazuje osvajanje 13 zlatnih medalja na Međunarodnom natjecanju u degustaciji kave (International Coffee Tasting), a posljednju je osvojio prošle godine Barcaffè espresso India Single Origin. Profesionalnim natjecanjima poput ovog, Barcaffè želi pokazati svoju ljubav, posvećenost i strast prema kavi, ujedno gradeći imidž eksperta u sferi espressa i pružajući priliku svim zainteresiranim baristima da ulažu u svoje znanje i napreduju u ovoj veoma popularnoj profesiji.