Chef Melkior Bašić i Staropramen krenuli na novu gastro turneju

Poznati chef predstavio je novi jelovnik koji se savršeno slaže sa Staropramen pivom. Za predjelo je poslužio žgvacet od kokoši s domaćim njokima, za glavno jelo sporo pirjane juneće obraze uz krumpir, bundevu i hrskavi kikiriki, a za desert slasticu od bijele i mliječne čokolade s višnjom i sezamom

Nakon što je prošle godine oduševio sve posjetitelje “Staropramen večera”, poznati chef Melkior Bašić i ove godine ide na gastro turneju po hrvatskim gradovima. Prva u nizu večera  održana je sinoć, 18. rujna, u zagrebačkoj Pivani. Za sve ljubitelje dobre hrane i Staropramen piva omiljeni chef je pripremio novi jelovnik od tri slijeda koji će poslužiti u još devet restorana diljem Hrvatske.

„Hvala Staropramenu što me i ove godine pozvao da budem dio ovog sjajnog projekta. Atmosfera u Pivani je bila vrlo ugodna i opuštena i zaista mi je drago da su gosti uživali u svakom slijedu. Meni najdraži dio ove naše Staropramen turneje je upravo druženje s gostima i komentiranje večere koju smo im poslužili. I ove godine smo pripremili zanimljivi jelovnik koji izvrsno paše uz puni okus Staropramena i jedva čekam da ga kušaju i drugi gosti diljem Hrvatske”, rekao je chef Bašić, koji je radno iskustvo stjecao u preko 90 restorana diljem svijeta.

Za predjelo je gostima serviran žgvacet od kokoši s domaćim njokima, za glavno jelo sporo pirjani juneći obrazi uz krumpir, bundevu i hrskavi kikiriki, a za desert slastica od bijele i mliječne čokolade s višnjom i sezamom.

“Kulinarski stručnjak, Melkior Bašić ponovo je svim gurmanima i ljubiteljima Staropramen piva pokazao kako se omiljeno pivo može savršeno sljubiti s raznim jelima, ali i postati ključni sastojak u njihovoj pripremi. S obzirom na prošlogodišnji uspjeh i izvrsne reakcije gostiju na prvoj večeri, uvjereni smo da će s lakoćom ponovno stvoriti nevjerojatnu atmosferu i oduševiti sve prisutne i u drugim gradovima”, izjavila je Ema Dragojević, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare.

Ovogodišnji ciklus Staropramen večera ide dalje i već 26. rujna stiže u Slavoniju, a više informacija dostupno je na web stranici Staropramena.

Raspored večera:

  • Pivnica Merlon, Osijek, 26. rujna
  • Avangard restoran, Rokovci, 2. listopada
  • River pub, Zagreb, 9. listopada
  • Restoran Kaval, Stobreč, 16. listopada
  • Restoran Butler, Zadar, 23. listopada
  • Ožujsko pub Zaobilaznica, Pula, 6. studenog
  • Restoran Krug, Rijeka, 13. studenog
  • Nota Bistro, Dugo selo, 20. studenog
  • Red Apple pub, Zagreb, 27. studenog