Deseta generacija Akademije Raise the Bar započela s edukacijom

Filip Verbanac, voditelj projekta Raise the Bar

U ponedjeljak, 7. listopada, deseta generacija polaznika započela je stručno usavršavanje u sklopu Akademije Raise the Bar, besplatnoga obrazovnog programa Coca-Cole HBC Adria. Među više od 170 prijavljenih, stručni tim odabrao je 15 barmena, barista i konobara koji će svoje praktično i teoretsko znanje podići na višu razinu pod vodstvom barmena i suvlasnika Peaches & Cream bara, glavnog predavača Dominika Bečvardija.

„Do sada je više od 80 polaznika uspješno završilo Akademiju, a većina ih danas radi u najboljim restoranima i barovima u Hrvatskoj. Uspjeh polaznika potvrda je koliko su usavršavanje i edukacija, koji izlaze iz uvriježenih okvira, nužni za napredak ugostiteljskog sektora. Broj prijava koje smo zaprimili pokazuje nam da u ugostiteljstvu ne nedostaje ambicioznih ljudi koji karijeru žele graditi u sektoru. Na nama je da im pružimo priliku da ostvare svoje ambicije i zato smo ponosni što će Coca-Cola HBC Adria još jednoj generaciji polaznika omogućiti da uče od stručnjaka i steknu iskustvo kojim će doprinijeti daljnjem rastu kvalitete ugostiteljstva“, izjavila je Dora Strezova-Nikolova, glavna direktorica Coca-Cole HBC Adria.

Akademiju Raise the Bar izdvaja pristup edukaciji koji se temelji na poticanju polaznika na promišljanje svakog segmenta posla i na kreativnom pristupu. Dubinsko poznavanje opreme, sastojaka i procesa te primjena suvremenih tehnika polaznicima će omogućiti da svom poslu pristupe na inovativan način. Na tom putu će im pomoći gostujući predavači i vrhunski stručnjaci kao što su sommelier Marko Rundek, direktor i vlasnik Zmajske pivovare Andrej Čapka, vlasnik SOI Fusiona Vedran Gulin te Mišel Posavac, Advocacy Brand Manager tvrtke Monin.

Akademija je dio strateške platforme Raise the Bar Adria kojom Coca-Cole HBC Adria doprinosi povećanju kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu, s ciljem usklađivanja vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca. Uz Akademiju, projekt obuhvaća Stipendije za kuhare i slastičare te obrazovni program Raise the Bar Youth namijenjen učenicima završnih razreda ugostiteljskih i turističkih škola.