Svi oni koje zanima što je dobro dalmatinsko vino, kako se poslužuje i u njemu uživa trebali bi posjetiti festival “Vino Dalmacije” koji se odvija krajem ovog ožujka u ugodnom restoranu sveučilišnog kampusa u Splitu.
Osim izložbenog, ovaj je festival i edukativnog karaktera te okuplja vinske i ugostiteljske znalce poput Saše Špiranca, Zorana Pejovića, Lea Gracina, Jo Ahearne i brojnih drugih. Stručnjaci u svojim radionicama obrađuju dalmatinska vina; od poznatih sorti do manje poznatih sorti, od tradicionalnih do internacionalnih. I ove će godine svi posjetitelji moći uživati u specijalitetima i umijeću renomiranih dalmatinskih chefova; Brace Sanjina, Hrvoja Zirojevića i Ivana Pažanina koji će kuhati u humanitarne svrhe.
Širok spektar vinskog znanja u vrlo opuštenoj atmosferi domaćih dalmatinskih vinara dostupan je za svega 50 kuna koliko je jedna ulaznica, a ulaz za poslovne posjetitelje je besplatan uz prethodnu najavu na web stranici Vino Dalmacije. Radionice zahtijevaju i prethodnu prijavu na spomenutoj web stranici.
Ako poslužujete vino svojim gostima, bavite se vinarstvom ili vinogradarstvom, ili jednostavno volite vino i Dalmaciju – pravac u Kampus!