Falkensteiner Premium Camping Zadar osvojio ICONIC AWARD za arhitekturu

Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) otvorio je svoj prvi premium kamping projekt u Zadru u 2019. Sada je vizionarska arhitektura nagrađivanog kampa s 5 zvjezdica dobila još jedno priznanje –  ICONIC AWARD

Arhitektura ispred svog vremena i inovativni proizvodi: ICONIC AWARD prepoznaje holističke projekte u području arhitekture, dizajna interijera, dizajna proizvoda i komunikacije robne marke.

Ove godine nagradu za dizajn i arhitekturu dobio je projekt Falkensteiner Premium Camping Zadar koji potpisuje ATP architects. Svečana dodjela nagrada održat će se 4. listopada 2023. u sklopu Expo Reala u Münchenu.

“Prilikom razvoja koncepta bilo nam je važno istaknuti filozofiju kampiranja – života na otvorenom – kroz visokokvalitetnu arhitekturu”, rekao je Dario Travaš, partner u uredu ATP architects engineers.

Visokokvalitetni sadržaji i skulpturalni dizajn

Falkensteiner Premium Camping Zadar otvoren je tijekom cijele godine i u ponudi ima više od 86 mobilnih kućica, 13 glamping jedinica i 270 parcela s priključcima za vodu, struju i odvodnju na ukupno 8,6 hektara. Gosti također imaju pristup Acquapura Thalasso & SPA centru od 2.500 m², modernom sanitarnom dijelu i ekskluzivnom à-la-carte restoranu “Amore” s bazenom. Osim toga, kamp je udaljen samo pet kilometara od povijesne jezgre Zadra.

Skulpturalni dizajn karakteriziraju “izlomljene” i dalekosežne krovne površine. Zgrade služe kao orijentiri unutar područja kampiranja. Skulpturalni krovni elementi i ostakljene fasade omogućuju maksimalni prodor dnevne svjetlosti.

Cjelokupna arhitektura projekta povezana je s prirodom jer je premium kamp smješten u srcu borove šume i samo nekoliko koraka od plaže.

“Falkensteiner Premium Camping Zadar na impresivan način pokazuje da glamur i povezanost s prirodom itekako idu zajedno. U našem kampu spajamo modernu arhitekturu i visoku kvalitetu s udobnošću koja dolazi s ovakvom vrstom odmora”, rekao je Otmar Michaeler, predsjednik Uprave FMTG-a.

U pripremi je još premium kamping projekata

Zbog promjenjivih potreba za odmorom i širenja ponude kampiranja, ova vrsta putovanja postaje sve popularnija. Michaeler vidi ogroman potencijal u kampiranju: “Ovdje vidimo značajan trend. Želja za odmorom u netaknutoj prirodi raste. Stoga smo prošle godine osnovali vlastitu kamping jedinicu i već planiramo dodatne premium kamping projekte”.

Prvi projekt bit će premium kamp u Hafnerseeu, prirodnom rezervatu u Koruškoj, koji će se razvijati tijekom sljedeće godine. Slijede projekti na rastućim tržištima Austrije, Njemačke, Hrvatske, Italije i Slovenije.