Festival VINOcom od 25. do 28. studenoga s oko 250 izlagača

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon dvije godine stanke, Međunarodni festival vina i kulinarstva VINOcom bit će održan po 15. puta – od 25. do 28. studenoga i ugostit će oko 250 vinarija, vinara, OPG-ova i drugih izlagača, najavili su organizatori.

Ove godine festival će se održavati četiri, a ne dva dana kao do sada, zbog smanjenog prostora održavanja, rekao je osnivač festivala Ivan Dropuljić.

>> POPIS IZLAGAČA
>> VINSKE RADIONICE

“Iako je ove godine nekoliko stvari izmijenjeno, popunjenost i odaziv su dobri za sva četiri dana, a glavni pokazatelj je količina kupljenih karata”, rekao je Dropuljić te dodao da će ulaznica vrijediti sva četiri dana.

Sve radionice su popunjene, a cijene radionica kreću se od 150 do 1700 kuna.

“Ocjenjivanje vina će trajati jedan dan, no imat ćemo vremena uživati u okusima”, rekao je vinski znalac Željko Suhadolnik.

Uz vrsne enologe, vinske trgovce, vinare, vinske novinare, vina će ocjenjivati i blogeri, što je inovacija ovogodišnjeg festivala.

“Sjajna je prilika da nagrađivana vina imamo gdje pokazati i imamo mogućnost dokazati potrošačima da vina iz Hrvatske iz godine u godinu na velikim svjetskim ocjenjivanjima dobivaju važne nagrade”, rekla je predstavnica Belja Ljiljana Vajda-Mlinaček.

Foto: Robert Anic/PIXSELL