Forum obiteljskog smještaja: Rezervacije za Dubrovnik su dobre

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

U organizaciji dubrovačke Turističke zajednice u Hotelu Dubrovnik Palace održan je 10. Forum obiteljskog smještaja, na kojem je između ostalog istaknuto da su turističke rezervacije za Dubrovnik zasad dobre, no i da prate tržište Britanije, koja prolazi kroz složenu krizu.

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić ocijenila je da je privatni smještaj važan kotačić u ukupnoj turističkoj ponudi Dubrovnika. “Nakon više godina stihijskih događanja, počeli smo upravljati svojim turizmom. Svake godine se događa nešto novo. Ove godine nas čeka primjena novog Zakona o cestovnom prometu u smislu zone ograničenog prometa oko povijesne jezgre”, izjavila je.

Tepšić je najavila da će se i u idućoj sezoni nastaviti primjenjivati projekt “Poštujmo Grad”. “Održivi turizam se ne ostvaruje preko noći. Za sve smo te postupke odgovorni svi kao stanovnici ovog grada. Covid kriza je utjecala na standard i proračun, ali smo sad u zamahu”, rekla je Tepšić.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković istaknuo je kako u Dubrovniku kapacitet privatnog smještaja već duže vrijeme prate hotelski. “Bilježi se i dalje trend rasta, jer se pokazuje interes i to je dobro. Rezervacije su zasad dobre, premda jednim okom pratimo nama najzanimljivije tržište, ono Velike Britanije, koja prolazi kroz složenu krizu”, izjavio je Drašković.

Napomenuo je da je dubrovačka TZ uvela besplatnu aplikaciju mVisitor, kako bi privatni iznajmljivači u Dubrovniku jednostavnije prijavili goste na eVisitor, dok su na aplikaciju Playa uvrštene sve dubrovačke plaže.

Na Forumu je, između ostaloga, bilo riječi o stanju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, poboljšanjima u poslovanju privatnih iznajmljivača te budućim izazovima.